Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Berguedà
BER 043_La Pobla de Lillet
Parc Natural del Cadí-Moixeró. Puig Roig. Montdern. Puigcal
La Pobla de Lillet_Clot del Moro_Refugi d’Erols_Coll de Cerqueda_Collet del Tonedor_Jardins Artigas_La Pobla de Lillet
Mapes Comarcals de Catalunya. Berguedà 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 20 Km
Desnivell: 650 m
Temps: 2 H 30 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BER 001_Berga
BER 021_La Pobla de Lillet
BER 035_Castellar de N’Hug
BER 040_Guardiola del Berguedà
BER 057_La Pobla de Lillet
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Volta al Trull i Puigcal

Volta ràpida pels voltants de la Pobla de Lillet emmarcada en els límits del Parc Natural del Cadí-Moixeró al vessant sud del Puigllançada. A destacar la visita als Jardins Artigas dissenyats per l’arquitecte modernista Antoni Gaudí i l’antiga Fàbrica de Ciment Asland, la primera d’aquestes característiques construïda a Catalunya, ara convertida en Museu del Ciment.

Des de la Pobla de Lillet anem per carretera fins a Clot del Moro on s’ubica el Museu del Ciment, una construcció de gran interès arquitectònic que aprofita hàbilment la pendent del terreny i alhora és un clar exponent de l’ús de la Volta Catalana. La seva silueta és especialment atractiva i única

Continuem per la pista que va guanyant alçada per la vall del Torrent d’Erols. Al refugi d’Erols, deixem la pista que segueix pujant fins a Coll Roig, per una que marxa a l’esquerra que, flanquejant per sota del Puig Roig i el Montdern, ens porta fins al Coll de Cerqueda.

Al coll continuem per la pista de la dreta que volta completament el serrat i el Puigcal fins trobar de nou la pista que baixa directament del coll (una variant si es vol escurçar la ruta). En aquest punt, per evitar baixar a la carretera, continuem per un sender que baixa a un petit pla del Torrent de Saus i connecta, després d’una curta pujada, amb una pista que passant pel Collet del Tonedor, ens porta fins a la part alta de la Pobla de Lillet. Entrant al nucli trobem les vies del carrilet que porta als Jardins Artigas, els quals val la pena visitar ja que es tracta d’un jardí naturalista, amb pedres, aigua i vegetació, un projecte semblant, salvant les distàncies, al Parc Güell de Barcelona.

Agost de 2012

CENTRES D’INTERÈS
Museu del Ciment de Castellar de N’Hug. Jardins Modernistes Artigas

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.poblalillet.cat
www.refugierols.com/