Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Berguedà
BER 049_Olvan
Vall de la Portella. Serra de Picancel. Serrat de les Tombes.
Olvan_Sant Pere de la Portella_Coll de la Creu de Jovell_Campdeparets_Olvan
Mapa digital Comarcal. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 25 Km
Desnivell: 840 m
Temps: 2 H 45 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BER 007_Gironella
OSO 027_Lluçà
BER 001_Berga
BER 006_Colonia El Rosal
BER 052_Gironella
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Serrat de les Tombes per la vall de la Portella

Interessant ruta que ens descobreix el monestir romànic de Sant Pere de la Portella que durant la guerra carlina fou l'única universitat del país en funcionament. Des del Serrat de les Tombes gaudireu de vistes excepcionals de les serralades prepirinenques del Berguedà

La ruta parteix del poble d'Olvan, va a trobar la riera de la Portella i la remunta enmig de boscos, carenes i barrancs fins al monestir romànic de Sant Pere de la Portella. Val a dir, a part de la quietud, l'espectacularitat de l'entorn i l'interès del conjunt arquitectònic, que aquest monestir albergà els estudiants de Cervera durant la primera Guerra Carlina, de 1838 a 1840, i per tant, fou en aquells moments l'única universitat del país en funcionament.

Tot seguit l'itinerari continua pujant ara en direcció al coll de la Baumeta, travessa el serrat de les Tombes i retorna al punt inicial per la carena del serrat Roig i la vall del torrent de Sant Salvador. En els indrets més alterosos, és excepcional la vista que se'ns ofereix en totes direccions, especialment de les muntanyes del Berguedà i el Pirineu. Alguns trams de baixada poden ser emocionants pel fort pendent i alhora exigents per pedregosos i amb fondes trencades causades per la pluja.

Desembre de 2012

CENTRES D’INTERÈS
Sant Pere de la Portella. Ermita de la Quar

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
Bar Els Pescadors
Can Jaume