Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Berguedà
BER 045_Avià
Espai d’Interès Natural de les serres dels Tossals i Queralt
Avià_Sant Climent de l’Espunyola_L’Espunyola_Trasserra_Runers_Sant Martí de Capolat_Marmons_Solanelles_Avià
Mapa digital Comarcal. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 35 Km
Desnivell: 775 m
Temps: 3 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BER 001_Berga
BER 010_Berga
BER 031_Espunyola
BER 037_Llinars
BER 044_Berga
BER 046_Gironella
BER 047_Viladomiu Nou
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
L’altiplà de Capolat

L’objectiu de l’excursió és pujar al solitari altiplà de Capolat, tancat al nord per l’encinglerada serra dels Tossals i al sud pels cingles de Capolat i Sant Salvador. L’ascensió és fa per una pista costeruda que sorteja la cinglera de Capolat, i per un bonic sender per la Riera de Ballús trobem el pas ideal per tornar a baixar a Avià.

Sortim del poble per la pista del cementiri. Pràcticament seguint sempre el GR-1, enllaçant pistes, masos i senders fem el tram entre Avià i l’Espunyola, tot passant per l’ermita de Sant Climent.

Des de l’Espunyola anem a buscar la pista que remunta per la cinglera de Capolat fins a l’altiplà, a l’alçada del mas de can Trassera. Un cop a l’altiplà resseguim per pista asfaltada la base la serra dels Tossals, frontera infranquejable a la part nord, fins a l’ermita de Sant Martí de Capolat, un punt amb bones vistes cap al Lluçanès, el Bages i Osona, darrere dels quals sobresurten a la llunyania els clàssics perfils dels massissos del Montseny i Montserrat.

A Capolat continuem per la pista asfaltada fins al trencant del mas Torneula. Naveguem per la carena del serrat seguint una ruta del centre BTT del Berguedà en direcció a la cinglera que ens separa del punt de sortida. Baixem fins la riera de Clarà passant pel mas de Marmons. Travessem la riera per un corriol senyalitzat i anem a buscar la pista que porta al mas Solanelles, des del qual, ubicat a tocar de la cinglera, es gaudeix de vistes espectaculars. En direcció a Coforb ens desviem a la dreta seguint el GR que ens baixa a la riera de Clarà. Seguint la senyalització groga d’un sender que passa per sota una bauma baixem per una bonica roureda fins a Avià.

Desembre de 2012

CENTROS DE INTERÉS
Sant Climent de l’Espunyola. Sant Martí de Capolat

RESTAURANTS/ ALLOTJAMENTS
http://www.avia.cat
http://casalluert.com