Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Berguedà
BER 046_Gironella
Espai Natural d’Els Tres Hereus. Estany de Graugès. Riera de Clarà. Ruta de les colònies del riu Ll
Gironella_L’Atmella de Casserres_Sant Vicenç d’Obiols_Graugés_Avià_Sant Pau de Casserres_Viladomiu Nou_Viladomiu Vell_Gironella
Mapa digital Comarcal. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 32 Km
Desnivell: 540 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BER 007_Gironella
BER 001_Berga
BER 045_Avià
BER 052_Gironella
BER 058_Casserres
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Les tombes de Sant Vicenç d’Obiols i la Riera de Clarà

Les magnifiques tombes antropomòrfiques excavades a la roca de Sant Vicenç d’Obiols i les raconades bellíssimes, salts d’aigua i antics molins de les fondalades de la riera de Clarà arrodoneixen un viatge tranquil pels bonics paratges de l’altiplà del marge dret del Llobregat en el seu curs mitjà.

Podem començar la ruta a la font del Balç resseguint per un corriol el riu Llobregat fins la colònia tèxtil de l’Atmella de Casserres i el polígon la Plana. Des d’aquí anem en direcció a Obiols, on descobrim la bonica ermita, de diferents estils, de Sant Vicenç, ubicada en una petita talaia sobre el riu Llobregat, al voltant de la qual hi ha tot un seguit de tombes antropomòrfiques excavades a la roca.

Des d’Obiols ens diriguim al bonic paratge de l’estany de Graugés i des d’aquí fins al poble d’Avià. Al poble canviem de direcció i anem cap a ponent, enllaçant camins i rierols fins a trobar la riera de Clarà. Quan la trobem la resseguirem per corriols, llastres de roca, camins i pistes forestals fins a Viladomiu Nou, on es troba amb el Llobregat. Un trajecte molt bonic que val la pena descobrir, salts d’aigua, antics molins ara aturats, fondalades boscoses i prats oberts on pastura el bestiar conformen un paissatge admirable al costat mateix del transitat eix del Llobregat.

A la colònia tèxtil de Viladomiu Nou baixem cap al riu, el qual travessem per una palanca. A l’altra banda, anem riu amunt, enllaçant corriols i pistes, fins a Gironella, per la ruta de les colònies, totalment senyalitzada i sense pèrdua.

Desembre de 2012

CENTRES D’INTERÈS
Sant Vicenç d’Obiols. Estany de Graugés. Sant Pau de Casserres

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
www.gironella.cat