Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Berguedà
BER 004_La Pobla de Lillet
Serra de Meranges. Cingles de Tubau
La Pobla de Lillet_Clot del Moro_Meranges_Mataplana_Cingles de Tubau_La Pobla de Lillet
Mapa digital Comarcal. Berguedà. 1:50.000 Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 36 Km
Desnivell: 1200 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
RIP 004_Gombrèn
RIP 009_Gombrèn
BER 020_Sant Jaume de Frontanyà
BER 021_La Pobla de Lillet
BER 040_Guardiola del Berguedà
BER 043_La Pobla de Lillet
BER 057_La Pobla de Lillet
RIP 048_Mogrony (Gombrèn)
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Pont romànic de La Pobla de Lillet. Agafem la carretera direcció Guardiola de Berguedà. Rodem pocs metres quan, en la paret d’una casa a la dreta, trobem senyals de GR. El GR s’enfila fortament pel casc antic fins la part alta del poble. A dalt trobem les vies del carrilet. Seguim a la dreta, seguint les vies i a continuació les deixem seguint el GR que segueix pujant a l’esquerra, per un corriol pràcticament ciclable en la seva totalitat fins al Clot del Moro. Anem a buscar la carretera que puja a Castellar de N’Hug i la seguim en aquesta direcció.

Trobem una pista a la dreta amb un pal indicador que marca Castellar de N’Hug, i la seguim. Travessem el riu Llobregat. La pista ens porta fins el Collada de Meranges. Des del coll seguim per la pista de l’esquerra. Passem davant de la casa de Meranges i arribem fins la Collada de les Rovires. Comencem a baixar fins a una bifurcació on seguim per la dreta. Finalment la pista ens baixa, deixant el mas L’Escolà a l’esquerra, fins al mateix llit del riu Arija on s’acaba el camí. A l’altra banda del riu hi ha un talús amb fort pendent on posarem en pràctica el Bike-climbing, es a dir, carregar-se la bici a l’esquena i amunt; a més, cal improvisar la pujada ja que una esllavissada ha acabat amb el sender en el seu primer tram(veure foto). Deixant a banda les bromes, la remuntada és fatigosa.

Una vegada salvat aquest desnivell arribem a una pista ben fressada. La seguim a l’esquerra en pujada deixant una altra sense sortida que se’n va a l’esquerra. Collada de l’Espluga: seguim a la dreta per asfalt. De seguida trobem un pal indicador on deixem l’asfalt seguint la direcció Gombren (si es vol visitar el Castell dels Mataplana cal seguir per l’asfalt). Baixem per una bona trialera paral•lela al rierol que surt a la carretera GI-402. La prenem a la dreta en direcció a La Pobla de Lillet i després d’una paella deixem l’asfalt per agafar a l’esquerra la pista que porta a la casa Can Vilalta a la qual no cal arribar-hi. En una bifurcació on hi ha un arbre al mig tornem a girar a l’esquerra i després a la dreta, voltant la casa que queda sobre un puig. Travessem la riera d’El Merdàs. Seguim en pujada. Deixem una pista a la dreta que té un fort pendent. Arribem a Sta. Magdalena (en runes). Seguim endavant per una pista poc fressada. La pista s’espatlla molt i de vegades és perd entre camps. Uns punts marcats en groc ens ajudaran a no perdre’ns. Cal esforçar-se per remuntar fins al Coll de l’Arç a on seguirem a l’esquerra per una pista en bon estat.

La pista ens porta fins el Coll de la Palomera, sota mateix del mas del mateix nom. La pista té marques blanques que cal seguir per arribar al punt de sortida: desprès de flanquejar una tram a dreta per sota dels Cingles de Tubau la pista vira en rodó i ens baixa, sense deixar-la mai, fins al Torrent del Saüc, ens puja fins el coll del mas El Boix i finalment ens baixa fins la pista asfaltada que ve de St. Jaume de Frontanyà i ens portarà de nou fins la Pobla de Lillet.


CENTRES D’INTERÈS
Fàbrica de Clot del Moro, Castell de Mataplana.

ALLOTJAMENTS
Cal Pericàs. Tel. 938 236 162
Masia Sarga. Tel. 938 236 547/661 776 969

RESTAURANTS
Cal Pericàs. Tel. 938 236 162

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).