Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Berguedà
BER 008_Bagà
Parc Natural Cadí_Moixeró
Bagà_L'Hospitalet de Roca-sança_Collada de la Bofia_Gavarrós_L'Estret_Cal Companyó_Bagà
Mapa digital Comarcal. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 34 Km
Desnivell: 1646 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BER 002_Bagà
BER 012_Bagà
BER 024_Guardiola de Berguedà
BER 039_Bagà
BER 040_Guardiola del Berguedà
BER 055_El Collet_Brocà
BER 057_La Pobla de Lillet
CER 025_Das
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Plaça Porxada de Bagà. Anem a buscar la carretera de Gisclareny per la plaça Sant Roc. Deixem l’asfalt per una pista a la dreta just abans de la baixada fins al pont sobre el riu Grèixer. La pista ens porta fins al mas la Creu d’Oms on continuem a l’esquerra per la carretera que puja a Coll de Pal. Deixem l’asfalt en una paella i continuem per la pista que porta al refugi de Rebost. Passem per l’Hospitalet de Roca-sança i remuntem tota la vall fins al coll de la Gabarra. La pista continua pujant: deixem el trencant del refugi a la dreta i arribem a una bifurcació on continuem a l’esquerra fins arribar al Pla de l’Orri. Un excel•lent mirador ens mostra el paisatge imponent del Moixeró, Cadí, Pedraforca i Serra d’Ensija.

Continuem pujant un tram més, passant per una antiga mina de barita abans d’arribar al punt més alt de la ruta: la collada de la Bofia. Iniciem el descens: travessem la carretera i agafem la pista que hi ha a l’esquerra del xalet-refugi de Coll de Pal. La pista, una mica malmesa en el primer tram, ens baixa ràpidament fins a Gavararrós i la riera del mateix nom. Travessem L’Estret. A l’alçada del càmping trobem, a la dreta, la pista que porta fins L’Espelt. A partir d’aquí l’orientació s’ha d’extremar.

La ruta continua per la dreta del mas. La pista s’acaba en un camp: hem de seguir per una desdibuixada pista a l’esquerra. Atenció: després d’una forta rampa la pista s’acaba; hem de continuar per l’esquerra, enganxats al pendent per trobar el corriol que ens porta fins a can Vilella. Des del mas hem de salvar el talús que tenim al davant (Serra de Vilella). El flanquejarem per dalt i per la dreta de la casa: no continuem per la pista evident i girem a la dreta pujant fins a un pou en desús on seguim a l'esquerra pel camp. Trobem les traces d’una antiga pista que travessa el rierol i seguidament es converteix en un corriol que puja emboscat. Desprès d’un curt tram de pujada no ciclable arribem a uns prats des d’on veiem Cal Companyó. Per arribar-hi anem a buscar una pista a la dreta dels prats.

A la masia trobem el PR-C 158 que seguim a dreta, per una bona pista, en direcció a Brocà i els Plans de Rollan. Travessem el prat per una pista a la dreta en direcció el Mas de Clarà. A la part alta del prat deixem la pista i mantenim la direcció per trobar un corriol entre el bosc. Una cop localitzat arribarem fàcilment fins a Bagà.

CENTRES D’INTERÈS
Mare de Deu de Roca-sança. Sant Genís de Gavarròs

ALLOTJAMENTS
La Pineda. Tel. 938 244 515
Ca L’amagat. Tel. 938 244 032
Cal Batista. Tel. 938 244 126

RESTAURANTS
Niu Nou. Tel. 938 244 253
La Pineda. Tel. 938 244 515
Ca L’amagat. Tel. 938 244 032
Cal Batista. Tel. 938 244 126

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).