Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Berguedà
BER 011_Sant Jaume de Frontanyà
Rasos de Tubau
Sant Jaume de Frontanya_Sant Esteve de la Riba_Coll de Balsac_Llentes_ Sant Jaume de Frontanya
Mapa digital Comarcal. Ripollès. 1:50.000 Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 22 Km
Desnivell: 650 m
Temps: 2 H 15 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BER 019_Sant Jaume de Frontanyà
RIP 008_Campdevànol
RIP 005_Ripoll
BER 020_Sant Jaume de Frontanyà
BER 021_La Pobla de Lillet
RIP 013_Santa Maria de Matamala
BER 022_Vilada
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de la Font de la Mola a l’esquerra de la façana de l’Església seguint el GR. Baixem a la riera del Molí, la tornem a trobar mes tard desprès de sortejar un turó i la resseguim un tram més sempre seguint la pista i les senyals del GR.Atenció, cal deixar la pista principal i les senyals de GR en una baixada ràpida al poc de travessar la riera de nou per una pista a l’esquerra: surt de baixada en direcció contraria a la que portem i hi ha un arbre amb senyals de no continuïtat del GR.

Baixem, travessem de nou la riera i continuem per una pista en mal estat que desemboca al Rec de la Riba, travessem pel llit de la riera i anem a buscar el corriol de l’altre marge. Desemboquem en una bona pista que a l’esquerra ens puja fins a Sant Esteve de la Riba. Continuem per la pista principal a la dreta que va alternant senyalització de color blau amb altres grogues (Camí de Santiago que ve de Ripoll). Deixem en la pujada pistes secundàries (no sempre seguim les fletxes grogues), arribem al punt alt del tram ,al costat d’un mas en runes, i baixem fins al Coll de Balasc on trobem un encreuament: continuem rectes per la pista que puja fins al Pujol de Llentes (segueix havent marques blaves).

Continuem la ruta per l’esquerra, per la vessant Oest de la part alta de la Serra de Les Ajagudes. Deixarem un parell de pistes secundàries a la dreta poc abans d’arribar a Llentes. Travessem l’imponent mas i seguint sempre la pista principal saltarem el Serrat Espatllat, deixarem a la dreta Corrubí i baixarem fàcilment fins a Caselles i al Rec de Tubau on trobem una bona pista que seguim a dreta. Travessem un pont i seguim a la dreta, resseguint el marge dret de la riera durant un bon tros. Iniciem una pujada en direcció SW que desemboca en una bona pista la qual seguim a la dreta fins a Can Cintet. Per carretera baixem ràpidament fins a Sant Jaume de Frontanyà.

CENTRES D’INTERÈS
Sant Jaume de Frontanyà

ALLOTJAMENTS
Cal Marxandó. Tel: 93 823 90 02
Casablanca. Tel 93 823 92 80

RESTAURANTS
Cal Marxandó Tel: 93 823 90 02

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).