Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Berguedà
BER 014_Saldes
Serra d’Ensija. Rasos de Peguera
Saldes_Coll del Portet_Peguera_Vallcebre_Saldes
Mapa digital Comarcal. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya. (ICC)

Resum
Distància: 44 Km
Desnivell: 1597 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BER 003_Gisclareny
BER 010_Berga
BER 017_Vallcebre
BER 018_Saldes
BER 030_Gósol
BER 033_Colònia Sant Corneli (Cercs)
BER 042_Saldes
BER 038_Llinars (Castellar del Riu)
BER 054_Cercs
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Plaça Pedraforca de Saldes. Prenem el carrer Serra d’Ensija cap a ponent. El seguim fins a trobar, a les afores, la carretera que puja al Mirador. Baixem a buscar la carretera de Gòsol. La seguim uns metres a la dreta, i la travessem per agafar una pista que ens baixa fins al riu Saldes, que travessem. Comencem a pujar fins a trobar una pista més còmoda que seguim a la dreta. Arribem a un coll on continuem a l’esquerra per pista asfaltada en direcció a Font Freda. Passada La Pleta de la Vila i un petit torrent trobem la pista que, a la dreta, flanqueja la cara Nord de la Serra d’Ensija i ens porta fins a l’espectacular Coll del Portet.

Aquí s’acaba la pista: veiem a l’esquerra una mica més amunt una falsa pista i les traces d’un corriol amb senyals de GR que no hem de seguir: des del coll cal tirar pel dret baixant pel prat, seguint la canal natural del coll i enganxats a l’esquerra fins a trobar, al final del prat, on la vegetació es fa més abundant, un petit corriol amb senyals vermells. A mesura que anem perdent alçada la pista es comença a dibuixar fins a convertir-se en una pista més marcada. Arribem a una bifurcació on continuem a l’esquerra per pujar fins a la Collada del Molar. Al coll anem a la dreta. Continuem per la pista deixant primer a la dreta una pista al costat d’una línia elèctrica i després una altra a l’esquerra en pujada. Trobem una pista més bona que seguim a l’esquerra. Trobem un encreuament de camins al Coll de l’Aubí on continuem per la pista que puja a l’esquerra amb senyals de GR. Curta pujada a la carena. Continuem en baixada fins a trobar una pista més bona que seguim a esquerra.

Al lloc anomenat Font de la Bruixa trobem indicacions, a més de senyals de GR, per arribar al poble abandonat de Peguera. A la part baixa del poble trobem una bifurcació on ens desviem a l’esquerra en direcció a Fumanya deixant el GR. En la pujada deixarem una pista a la dreta fins a desembocar a la pista que a la dreta duu a Fumanya. Mes avall la pista està asfaltada. Deixem la carretera quan trobem una pista a l’esquerra que ens portarà fins a Vallcebre. En el trajecte trobarem un paisatge deteriorat per les extraccions de carbó a cel obert dintre d’un espai natural com és el de Rasos de Peguera-Serra d’Ensija.

A Vallcebre prenem el carrer a l’esquerra que marxa en diagonal des de la plaça i que porta al camp de futbol. Continuem per la pista principal fins passat un mas just abans de travessar el Torrent de la Jou. Ens desviem a l’esquerra per, a continuació, anar a la dreta. Pugem fins al coll on continuem recte sense deixar la pista. Passat el Torrent d’Esquers la pista ens puja fins a trobar-ne una altra de més bona que, a la dreta, ens baixarà fins als masos dispersos de prop de Saldes. En una cruïlla asfaltada continuem rectes en baixada en direcció a un càmping. Trobem la carretera de Saldes, que seguim. La deixem passat el viaducte per una pista a esquerra que ens puja finalment fins el poble.

CENTRES D’INTERÈS
Peguera

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
Hotel Pedraforca. Tel. 938 258 021
Cal General. Tel. 938 258 054
Cal Xic. Tel. 938 258 081

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).