Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Vallès Occidental
VOC 005_Cerdanyola del Vallès
Parc de Collserola. Serra de la Rabassada
Cedanyola del Vallès_Can Catà_Sant Iscle de les Feixes_Portell de Valldaura_Coll de l’Erola_El Tibidabo_Can Borrell_ Coll de la Torreferrera_Montflorit_Cerdanyola del Vallès
Mapa Comarcal. Vallès Occidental. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 24 Km
Desnivell: 665 m
Temps: 2 H 30 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAR 001_Barcelona
BAR 003_Barcelona
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Baixant del Tibidabo

La Serra de Collserola s’alça com una atalaia al bell mig de l’area metropolitana de Barcelona. Us proposem pujar des de Cerdanyola del Vallès al punt més alt del massís, el Tibidabo, i tornar per senders, amb alguns trams tècnics, fins al punt de sortida. Una ruta que fuig de la part més humanitzada de la serra i ens retorna al seu passat més ferèstec.

Podem iniciar la ruta des del camp de futbol o bé des del Parc de la Riera de Sant Cugat. Prenem la pista de Sant Iscle de les Feixes passant per la masia de can Catà. Passada l’ermita ens endinsem de ple als forndosos boscos de Collserola. Deixem la pista principal per una a la dreta indicada com a A-20. Desprès d’una successió de rampes fortes arribem a la carena des d’on divisem la ciutat de Barcelona.

Continuem a la dreta carenant fins al Portell de Valldaura. Travessem la carretera de Cerdanyola a Barcelona per un pont i perfilem el Turó del Maltall de Magarola, sempre amb la ciutat de Barcelona com a teló de fons. Abans d’assolir el Turó de Santa Maria ens desviem a la dreta, anant un tram en direcció contraria a la que portem, per anar a buscar un corriol que ens porta directes al coll de l’Erola. També es pot arribar al coll sense necessitat de fer le corriol, continuant per la pista principal.

Al coll continuem per un corriol que marxa en paral.lel a la carretera que finalment hi acaba desembocant, continuant per asfalt fins al punt culminant de la ruta, el Tibidabo, des d’on es divisen, si el temps acompanya, panoràmiques excepcionals.

A l’entrada peatonal del recinte surt un corriol en baixada, molt tècnic, que prenem. Sortim a un de mès bó que seguim en direcció a la carretera de la Rabassada. Sota mateix de la finca abandonada de Can Torres, que encara deixa entreveure l’esplendor de temps passats, surt el camí i passat un pont la trialera que, alternant trams fàcils amb alguns de més tècnics, segueix tota la carena de la Serra de la Rabassada fins el restaurant can Borrell.

Passant dels flaires de carns a la brasa que emanen del restaurant ens dirigim per pista al coll de la Torreferrera on ens desviem a l’esquerra. Arribem a Montflorit pràcticament sempre per corriols, alguns d’ells amb arbres caiguts que ens dificultant la continuitat de la progressió damunt de la bici. Des de Montflorit seguim per la pista que marxa en paral.lel a la riera de Sant Cugat fins al punt de sortida.

Gener de 2013

CENTRES D’INTERÈS
Santa Maria de les Feixes. Sant Iscle de les Feixes

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://pieraedicions.com/cerdanyolaonmenjarondormir.htm
__________________________________________________________________

ITINERARIO
Traducción del texto en castellano a cargo de rutabike

Enero de 2013