Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Anoia
ANO 006_Calaf
Serra de Cellers_Pla de Castellanes_Plans d’Engoles_Plans de Verdeguer_Pla de Conill_Turó de Ferrera
Calaf_Durfort_Calonge de Segarra_Enfesta_Cellers_Torà_Ivorra_Calaf
Mapa digital Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 43 Km
Desnivell: 740 m
Temps: 3 H 15 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
ANO 001_Calaf
SEG 001_Torà
ANO 002 Calaf
ANO 005_Castellfollit de Riubregós
ANO 008_Calaf
SEG 014_Torà
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Iniciem la ruta des de l’estació de Calaf, prenent la direcció del cementiri, per la carretera que duu a Ponts. Travessem per sobre la C-25 o Eix Transversal. Deixem la carretera de Ponts quan passem pel costat d’una indústria de gres desviant-nos per una pista asfaltada a la dreta seguint la direcció de Dusfort. La pista asfaltada ens porta fins el trencat de Calonge de Segarra.Pugem fins al turó on s’ubica el Castell de Calonge i l’ermita de Santa Fe de Calonge. A la part alta continuem per una trialera en baixada que comença darrera de l’església. Sortim a una pista que ens porta fins a Enfesta. A la part baixa del poble continuem per una pista a l’esquerra que ens queda per sota la carretera.

Quan comencem a pujar deixem primer una pista a mà dreta i, tot seguit, una altra a l’esquerra. A l’alçada de Can Valentí sortim a una pista més bona. Al cap d’un moment, trobem una bifurcació on anem a la dreta seguint la indicació de l’hostal del Vent. Ciclem per una pista ampla i bona. Arribem a una gran explotació ramadera ubicada a la carena del Serrat de Cellers. Just passada la desviació d’entrada a la granja deixem la carena per una pista secundària a l’esquerra que ens baixa fins al bonic Monestir de Cellers.

Continuem la ruta per la pista d’entrada al monestir. A partir d’una barriada, coronada per una petita ermita, la pista és asfaltada. Deixem l’asfalt per una pista que marxa en la mateixa direcció que portem però per l’altra banda de la riera. Només prendre-la, deixem a l’esquerra la pista que porta al mas Armena.

A Torà continuem per la petita carretera de Palouet. La deixem quan aquesta vira a la dreta, canviant el rumb, per una pista a l’esquerra i a continuació en prenem una altra a l’esquerra que ens porta directes a Ivorra.

A Ivorra agafem la carretera d’entrada al poble per la banda sud. La deixem just abans de travessar el Torrent d’Ivorra, per una pista a l’esquerra. Travessem el torrent, deixem una font a l’esquerra i continuem pujant. A continuació deixem la pista principal per una a la dreta. Anem sempre en direcció sud per la pista principal per guanyar els Plans de Maderns. L’últim tram de pujada és molt dret i salva un desnivell considerable en pocs metres.

A dalt als plans sortim a una bona pista que seguim a l’esquerra. A l’alçada del mas Millars trobem un encreuament on mantenim la direcció. Travessem l’Eix Transversal o C-25 per un pont. Sortim a la carretera de Conill que seguim en aquesta direcció uns metres. Ens desviem a la dreta en direcció al molins de vent. Passem de llarg una desviació a l’esquerra abans de sortir a una nova carretera que prenem a la dreta.

Atenció, la deixem quant aquesta deixa de pujar per una pista herbosa a l’esquerra, poc freqüentada, que marxa per l’esquerra de la petita fondalada de camps agrícoles. Trobem una nova pista on anem a la dreta. Deixem a l’esquerra l’entrada a un mas i perdem alçada ràpidament. Arribem a una bifurcació amb dues opcions vàlides per arribar a Calaf; a l’esquerra podem anar fins a Mirambell i Calaf seguint les indicacions que trobem però la nostre ruta continua per la pista de la dreta.

Uns metres enllà deixem la pista principal per una a l’esquerra. Passem de llarg una pista que ens ve per la dreta i, més endavant, deixem la pista principal per una secundària a la dreta que fa una llaçada per salvar els primers metres, força costeruts (si no es vol pujar al Turó de Ferrera es pot continuar per la pista principal ja que la trobarem més endavant).

Al turó passem per la dreta d’un impressionant mas que està a punt d’ensorrar-se. Quan comencem a baixar trobem la pista que havíem deixat. Una mica més endavant deixem a l’esquerra la pista d’una explotació d’àrids. En un revolt tancat ens desviem a l’esquerra deixant la pista principal. Nova bifurcació on anem a la dreta seguint la direcció de Sant Sebastià. Sota del turó on s’ubica l’ermita, continuem a l’esquerra. Arribem al cementiri i de nou al poble de Calaf.

Desembre de 2010

CENTRES D’INTERÈS.
Castell i ermita de Santa Fe de Calonge. Monestir de Cellers. Ermita de Sant Sebastià

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.calaf.cat/index.php?lg=2

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Anoia. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).