Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Val d`Aran
VAR 008_Salardú
Naut Aran. Reserva Natural Alt Aneu. Pla de Beret. Massís de Beret. Val de Ruda
Salardú_Unha_Bagergue_Coret de Salardú_Estació de Baqueira Beret_ Baqueira_Tredòs_Salardú.
Mapa digital Comarcal. Val d’Aran. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).
Val d’Aran. 1:40.000. Editorial Alpina (ICC).


Resum
Distància: 19 Km
Desnivell: 0 m
Temps: 0 H 0 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
VAR 003_Arties
VAR 004_Vielha
VAR 010_Garòs
PAS 017_Sorpe
VAR 006_Salardú
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Envistes del Pirineu Central.

Ruta de dificultat moderada que ens permet gaudir d’excel·lents panoràmiques de les valls de Naut Aran i del Pirineu Central. D’una sola ullada gaudim des dels cims del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estanys de Sant Maurici als del Massís de la Maladeta, coronada per l’Aneto. Pedalant pel Pirineu sense despentinar-se.


Des de Salardú anem fins a Unha per carretera. Just travessar el pont sobre el riu Unhòla prenem l’antic camí que comunicava aquesta població amb Bagergue. Un túnel de vegetació ens acompanya durant tot el trajecte, de vegades amb fortes pujades i amb alguns trams que conserven l’empedrat que dificulten la progressió.

Arribem a Bagergue per l'església parroquial de Sant Feliu, d'origen romànic. El nucli històric del poble forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Iniciem la pujada al Pla de Beret. Ara la pista és més còmoda i s’eleva sobre la vall de manera constant. Les aèries vistes de què gaudim són impressionants. L’Aneto, amb la seva glacera, cada vegada més reduïda, acompanya la cadència de la pedalada. Als nostres peus, mentre avancem cap el Pla de Beret, es despleguen, immenses, les allargades valls glaciars de Ruda i Aiguamog; cobertes d’un verd impertorbable, donen accés al Parc Natural d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici des de la Vall d’Aran.

Arribem al Pla de Beret, un gran pla situat a 1.860 metres d'altitud, capçalera de la Noguera Pallaresa i la Garona, cobert de prats naturals, els més extensos d'Aran. Continuem per la pista que ens porta còmodament a l’estació d’esquí de Baqueira Beret.

Des de l’estació tenim una bona perspectiva de la línia d’abruptes cims del Parc Natural d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i del Massís de la Maladeta amb el pic més alt dels Pirineus, l’Aneto i la seva glacera que, malauradament, s’esvaeix any rere any.

Una pista que trobem cap al final de les instal·lacions ens baixa per forts pendents a tocar de Baqueira. Enllacem per un ample corriol sense cap dificultat tècnica que ens baixa fins la carretera que puja a Port de la Bonaigua. A l’altra banda, la pista que trobem ens baixa a la bonica vall de Ruda

Un cop arribem a la vall només ens resta fer una bonica, llarga i plaent baixada, un premi merescut, recorrent tota la vall fins a Salardú.

Agost de 2016.

CENTRES D’INTERÈS
Sant Feliu de Bagergue

RESTAURANTS / ALLOTJAMENTS
http://www.nautaran.org