Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Val d`Aran
VAR 011_Vielha
Sarrat de Sapeguilha. Serrat de Pomaròla
Vielha_Gausac_Casau_Cabana de Pomaròla_Borda deth Sabater_Betren_Vielha
Mapa digital Comarcal. Val d’Aran. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).
Val d’Aran. 1:40.000. Editorial Alpina (ICC).


Resum
Distància: 28 Km
Desnivell: 1035 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
VAR 004_Vielha
VAR 010_Garòs
VAR 007_Escunhau
VAR 016_Gaussac
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Pomaròla, balcó de Naut Aran

Bonica ruta que guanya alçada serpentejant pels vessants occidentals del Montpius i ens porta a les Pales de Pomaròla, una zona de prats inclinats que es despleguen per sobre la cabana del mateix nom i des d’on es dominen les serralades i valls de l’Alt Aran que conflueixen a la capital aranesa.


Des de Vielha anem per carretera a la veïna població de Gausac. Continuem fins a Casau per l’antic camí reial, on el fort pendent obliga a baixar de la bici en algun tram. Curt però intens.

Una bonica pista que s’estira per un bosc esplendorós ens permet progressar amb facilitat. Sobtadament arribem a l’alçada on el bosc deixa pas a les prades d’alta muntanya. Espai idíl·lic per on campa plaentment el bestiar i on la mirada s’entreté definint l’ample territori que es contempla. Als nostres peus es despleguen imponents les serralades que defineixen els límits occidentals de Naut Aran i la capçalera de la vall del Nere.

Per una pista herbosa perdem alçada entre els prats. La pista es desdibuixa i es converteix en un bonic corriol que fem còmodament malgrat que algun tram presenta un fort pendent. L’ambient, el marc incomparable i les precioses vistes donen ales a la bicicleta, que levita fins a la Cabana de Pomaròla.

A partir de la cabana, el sender s’endinsa en un tram de bosc excepcionalment bonic a l’inici, però de fort pendent quan cau en picat a la vall i on cal posar els cinc sentits si es vol fer damunt la bicicleta.

Sortim a una bona pista on a la dreta opcionalment podem baixar directament a Vielha. La ruta continua remuntat la vall del Nere, un tram de bellesa exultant, baixa per un sender per anar a buscar una passarel·la que travessa el riu i, per una pista que passa per damunt la boca nord del túnel, perfila el vessant del marge dret per arribar al punt de sortida. Durant el trajecte, a l’alçada d’una cabana podem retallar de nou la ruta prenent el sender R14 de la BTT d’Era Roda que baixa directament a la vall que desemboca a Vielha. La proposta llarga segueix pujant lleugerament un curt tram per acabar en una llarga i ràpida baixada per un paisatge atapeït d’avets que s’arrapen als forts pendents.

Agost de 2016

ALLOTJAMENT/RESTAURANTS
http://www.vielha-mijaran.org/menu/turismo-en-vielha/6/

CARTOGRAFIA
Val d’Aran. 1:40.000. Editorial Alpina (ICC).
Mapa digital Comarcal. Val d’Aran. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).