Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Val d`Aran
VAR 015_Aubert
Vall del Garona. Malhs de Taishoères.
Aubert_Eth Pont d’Arròs_Es Bòrdes_Era Bordeta_Bossòst_Guardador d’Arres_Arres de Sus_Vilamòs_Begòs_Arròs_Aubert
Mapa digital Comarcal. Val d’Aran. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).
Val d’Aran. 1:40.000. Editorial Alpina (ICC).


Resum
Distància: 29 Km
Desnivell: 835 m
Temps: 3 H 15 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
VAR 004_Vielha
VAR 005_Aubèrt
VAR 012_Es Bordes
VAR 014_Bossòst
VAR 016_Gaussac
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Camins reials de Mijaran.

Una ruta que ens descobreix els antics camins que comunicaven els petits pobles de Mijaran. Camins amb una història pròpia que ens acosten a l’Aran autèntic, abans que aquesta comarca esdevingués una vall turística de primer ordre.


Des d’Aubert, a l’altra banda de la Garona, prenem el GR del Camí Reiau, un camí que enllaça tots els pobles de la vall del Garona. Un bonic trajecte que riu avall ens porta per Eth Pont d’Arròs, Es Bòrdes, Era Bordeta i Bossòst. Malauradament el tram de GR que ens acosta a Era Bordeta el va llevar una riuada i, si no està de nou arranjat, això ens obliga a passar per la carretera.


A Bossòst, una petita carretera amagada a l’interior del bosc puja serpentejant pel vessant de la serra de Malhs de Taishoères. Després d’una llarga pujada, la ruta marxa planera fins a Arres de Jos; un trajecte de gran bellesa, sobrevolant la vall, que ens permet gaudir de les panoràmiques de les serralades que la tanquen pel sud-est.

Continuem per bells camins històrics, boniques sendes que ens delecten l’ànima i ens recorden les antigues rutes que molts aranesos feien servir abans que nosaltres entre Arres de Jos, Vilamòs, Begòs, Arròs i Aubert; viles estructurades en carrerons que s’adapten amb harmonia al terreny, pobles de Mijaran que traspuen sensacions i vivències d’altres temps, les de l’Aran autèntic.


Agost de 2016

CENTRES D’INTERÈS

Sant Martí d’Aubert. Mair de Diu dera Purificacion de Bossòst. Sant Fabian d’Arres de Jos. Sant Miquèu de Vilamòs. Santa Maria de Vilamòs. Sant Joan d’Arròs. Santa Eulàlia d'Arròs. Sant Ròc de Begòs


ALLOTJAMENT/RESTAURANTS
http://www.visitvaldaran.com/

CARTOGRAFIA

Val d’Aran. 1:40.000. Editorial Alpina (ICC).

Mapa digital Comarcal. Val d’Aran. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).