Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Segarra
SEG 002 Sant Ramon
Alta Segarra. Vall del Sió. Plans de Montpalau.
Sant Ramón_Montfalcó Murallat_La Rabassa_Sant Guim de la Rabassa_Sant Guim de Freixenet_Gàver_Pujalt_Sant Ramón
Catalunya. Segarra. Escala 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya. (ICC).

Resum
Distància: 40 Km
Desnivell: 650 m
Temps: 3 H 15 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
ANO 005_Castellfollit de Riubregós
SEG_003_Sant Ramon
SEG 013_Cervera
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Travessem tot el poble pel carrer principal per anar a buscar la carretera en direcció a Cervera. La deixem només deixar el poble per una pista a l’esquerra. Sortim a una nova pista que a la dreta ens torna a la carretera. Uns metres enllà continuem per una pista a l’esquerra. Passem de llarg una pista que marxa a la dreta. Travessem la C-25 o Eix Transversal per un pont i a l’altra banda continuem per la pista a l’esquerra en paral·lel a l’eix viari. Arribem a una bifurcació amb tres opcions on prenem la de la dreta en baixada. A la fondalada trobem una pista que seguim a la dreta, després d’una costeruda pujada arribem a Santa Fe.

A la part alta del poble baixem per un carreró fins a l’església. Passada aquesta ens desviem a l’esquerra per un carrer seguint senyals de GR. Baixem fins a una nova fondalada on trobem una cruïlla de camins en la que anem a la dreta. Mantenim la direcció fins que la pista es desvia a la dreta baixant a uns camps. Trobem una pista asfaltada que ens porta als peus de Montfalcó Murallat, de visita imprescindible.

El GR ens baixa fins a la carretera la qual travessem. Passada la riera deixem una desviació a l’esquerra continuant per la pista que ens puja a l’ermita del Mas Suau. Continuem per la pista que marxa a l’esquerra. Travessem sempre per l’esquerra i en paral·lel a la via fèrria fins sortir a una carretera. Travessem de nou per un pont la via fèrria. A l’altra banda deixem l’asfalt per una pista a la dreta, tornem a travessar les vies per un pas soterrat i finalment arribem al petit nucli de la Rabassa.

Continuem per la carretera en direcció a Sant Guim però la deixem tot seguit per la desviació a l’esquerra que porta al cementiri. Passat aquest, ens desviem per una pista a la dreta que ens porta a Sant Guim de la Rabassa. Continuem la ruta fins l’imponent edifici on també s’ubica l’església de Sant Andreu de Sant Guim de la Rabassa. Seguim per la dreta del temple per una pista que el volta en la seva totalitat i ens baixa a una pista que seguim a la dreta. Sense desviar-nos arribem a Sant Guim de Freixenet.

Al poble arribem fins la plaça on hi ha l’ajuntament i continuem per la dreta de l’església pel camí del cementiri. Passat el camí, deixem aquesta pista per una a la dreta que, sense deixar-la mai, ens porta a sota mateix del nucli del Castell de Santa Maria. No acabem d’arribar a la carretera, uns metres abans prenem una pista a l’esquerra per evitar un tram d’asfalt. Finalment per carretera arribem al nucli de Gàver al qual no entrem. Passat el poble deixem la carretera per una desviació a la dreta que recorre tota la vall o Fondo de Gàver. En el tram entre Gàver i Pujalt deixarem dues desviacions a la dreta ciclant sempre per la vall.

Continuem la ruta des de l’església de Pujalt a l’est del poble per un camí en baixada on comença una ruta senyalitzada anomenada Memorial de l’Exèrcit Popular. Deixem aquesta ruta tot seguit desviant-nos a l’esquerra per un camí asfaltat. Uns metres enllà trobem una pista a la dreta que prenem. Passem de llarg una desviació a l’esquerra continuant per la pista en pujada. Arribem a les primeres cases del Ferran. Atenció en aquest punt ja que ens hem de desviar a l’esquerra per una pista en baixada. La pista volta per l’esquerra i per sota el poble i veiem també senyalització de GR.

En un revolt tancat deixem el GR per la pista que marxa a la dreta en baixada. Trobem una nova pista que seguim a la dreta i que ens permet guanyar de nou alçada. Ens desviem a l’esquerra quan ens trobem la C-25 o Eix Transversal. Arribem a la carretereta que a la dreta ens porta a Sant Ramon.


Desembre de 2010

CENTRES D’INTERÈS
Santa Fe. Montfalcó Murallat. Ermita del Suau. Sant Andreu de Sant Guim de la Rabassa. Font del Sió. Castell de Pujalt

RESTAURANTS
Bar Restaurant les Planes. Tel. 973 524 397
Fonda Ca la Magdalena. Tel. 973 524 004

CARTOGRAFÍA
Catalunya. Segarra. Escala 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya. (ICC).