Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Baix Llobregat
BLL 002_Olesa de Montserrat
Espai d’Interès Natural de la Serra de Collcardús. Carena de Torrella. Les Torrades
Olesa de Montserrat_Ribes Blaves.Oasi_Viladecavalls-Coll de Can Margarit_Pas dels Lladres o Coll de la Pedra de la Bossa_Olesa de Montserrat
Mapes Comarcals de Catalunya. Baix Llobregat 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 28 Km
Desnivell: 890 m
Temps: 2 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
VOC 004_Rellinars
BLL 003_Olesa de Montserrat_Sant Salvador de les Espases
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Volta a la Serra de Collcardús

Volta per un espai natural protegit, i la serra del Puig Ventós tornant a Olesa pel Pas dels Lladres, prop de l’encinglerada ermita de Sant Salvador de les Espases. Ruta trencacames degut a les fortes rampes i contínues pujades i baixades, però de vistes excepcionals sobre el massís de Montserrat i la Serra de l’Obac i la Mola de Sant Llorenç del Munt.

Sortim d’Olesa des de la plaça de l’església per anar a buscar la carretera de Terrassa. La deixem al Polígon industrial del Molí, a la sortida de la població continuant per un carrer en fort pendent. Al final del mateix trobem el GR-6 que ens puja fins la urbanització de Ribes Blanques. Canviem de direcció seguint el camí de Can Matetas que ens porta per la carena de la Serra d’En Ribes. Al final de la mateixa, la pista baixa de cop cap a la Riera de Sant Jaume amb un últim tram de pendent molt fort on cal estar atent.

Remuntem un tram la riera fins trobar una pista a la dreta que ens puja a Can Sanaüja. Arribem per la carena fins a Viladecavalls, travessem tota la població pel carrer Major i continuem per la urbanització de Can Corbera on prenem el camí de Can Margarit. Entrem a l’espai natural de la Serra de Collcardús deixant enrera un paisatge totalment humanitzat per entrar en un corredor verd, feréstec i solitari.

La pista que puja fins al Coll de Can Margerit, és bona però amb fortes rampes i ens permet travessar la Serra de Collcardús, que resseguim per la vessant nord abans de caure de ple al fons de la vall.

Travessem la Riera de la Torre arribant a la carretera. Continuem per una pista que ens puja fins al Coll del Camí Vell on deixem la pista per un sender a l’esquerra que ens permet travessar la serra de la Carena de Torrella pel Pas dels Lladres o Coll de la Pedra de la Bossa que forma part del camí ral entre Olesa i Vacarisses, anomenat així perquè al ser un pas de difícil fugida, era on els lladres esperaven els viatgers per alleugerir la seva bossa.

Al pla del Fideuer trobem una pista que baixa encaixada entre el Puig Cendrós i el Puig Ventós i ens porta al mirador de la Papelusa des d’on es gaudeix de magnífiques panoràmiques del Massís de Montserrat i la vall del Llobregat i especialmet de l’encinglerada ermita de Sant Salvador de les Espases.

Des d’aquí prenem una pista en desús a la dreta. Quan aquesta s’acaba seguim un sender per un corriol estret i espectacular sobre la vall del Llobregat que ens porta directament a Olesa de Montserrat.

Maig de 2013

CENTRES D’INTERÈS
Sant Salvador de les Espases

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
Bar/Restaurante El Teatre. Plaça de la Sardana