Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Baix Llobregat
BLL 004_Castelldefels
Parc Natural del Massís del Garraf. Serra de Can Perers. Puig de les Agulles. Serra de la Guardia
Castelldefels_La Sentiu_la Clota_Fondo del Teix_La Plana Novella
Mapes Comarcals de Catalunya. Baix Llobregat. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 37 Km
Desnivell: 890 m
Temps: 3 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BLL 001_Begues
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Fugint de l'urbs

La ruta s’endinsa al cor del massís del Garraf gaudint plenament de l’aspecte abrupte que li confereixen les formes típiques de la morfologia d’una de les zones càrstiques més importants de Catalunya i oblidant totalment que estem en un territori envoltat per zones densament poblades.

Castelldefels té una bonica i llarga platja flanquejada per dos espais naturals protegits, el delta del riu Llobregat, amb els seus aiguamolls i canyissars, i el massís calcari del Garraf. Malgrat que el massís està reconegut com a parc natural, la constant construcció d'urbanitzacions i les moltes pedreres són una amenaça real que contribueix a la massiva destrucció de l'hàbitat de les espècies vegetals i animals de les muntanyes.

La ruta comença a la mateixa platja en direcció a Barcelona. Deixem la platja pel carril bici del carrer 17 que passa pel Canal Olímpic de Catalunya. Travessem la línea ferrea i pel carrer Ramon y Cajal continuem guanyant alçada fins al final del mateix on comença un camí tancat al trànsit motoritzat que s’endinsa en una típica pineda mediterrània de pins pinyoners deixant definitivament la ciutat.

Sortim a la urbanització La Sentiu continuant per la pista que marxa en paral.lel a la riera. Iniciem la pujada cap a la part alta del massís pel vessant nord de la Serra dels Perers amb trams de fort pendent i pedra solta que dificulta la ciclabilitat.

En una clara bifurcació ens desviem a la dreta per voltar el Puig de les Agulles seguint la direcció de la Clota i el Castell d’Eramprunya en un primer moment i posteriorment el GR-92 en direcció a la Morella.

Un cop a la carena prenem la pista que baixa pel barranc del Fondo del Teix que a voltes transita pel seu llit dificultant la ciclabilitat. A la sortida del barranc, quan aquest es troba amb la riera del Carxol, prenem un corriol que desemboca a l’ampla pista que baixa de Begues i ens porta fins a tocar de la urbanització de la Plana Novella.

Arribant a la urbanització en dirigim cap al coll de Vallgrassa des d’on ens traslladem per una bona pista fins al mas en runes de Casa Vella i el mas de Can Lluçà. Aquí continuem amb l’antic camí que encara enllaça el mas amb el petit nucli de Garraf. El sender amb senyalització del GR_92 és exigent tècnicament i no apte per tothom. En el trajecte gaudim alhora dels aspectes característics del paisatge natural d’aquest massís, així com de les activitats centenàries que s’hi desenvolupen al territori donada la gran qualitat de la pedra calcària.

Prop de Garraf trobem l’anomenat Castellet, primitiva construcció militar, avui en runes, que presideix la conca sobre la qual es situa el poble. Tornem al punt de sortida seguint el GR durant el primer tram per un sender que marxa per damunt de la carretera i ens deixa al port de Castelldefels.

Novembre de 2013

CENTRES DE INTERÈS
Castell d’Eramprunyà. El Castellet

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.castelldefelsturisme.com/