Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Pallars Sobirà
PAS 009_Cassibrós
Parc Natural de l’Alt Pirineu. Serra de Costuix. Vall de Cardós
Cassibròs_Pla de Negua_Esterri de Cardós_Cassibrós
Mapa Comarcal de Catalunya. 1.50.000. Pallars Sobirà. Institut Cartogràfic de Catalunya

Resum
Distància: 27 Km
Desnivell: 1040 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
PAS 014_Escaló
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Ascensió al Pla de Negua

Ruta que s’endinsa per les valls secundàries de la Vall de Cardós, rodant sempre per boscos frondosos i que puja fins al bonic Pla de Negua, un petit emplaçament entre les valls de Ferrera i Cardós des d’on gaudim de bones panoràmiques. La ruta es pot allargar, si les forces no defalleixen, fins la carena de la Serra de Costuix des d’on veniem proper el cim més alt de Catalunya: la Pica d’Estats

Iniciem la ruta per la pista que trobem abans d’arribar al poble i que no deixarem fins trobar la que porta al Pla de Negua i la Serra de Costuix. L’ascensió per la vall de Cassibrós és llarga i a l’inici presenta trams de forts pendents. Descobrim com la gran varietat de vegetació va canviant a mesura que guanyem alçada: alzinars, bedolls i pi roig i, a la part alta, avets.

Per arribar al Pla de Negua, i opcionalment a la carena de la Serra de Costuix, ens desviem a la dreta a la part alta de la ruta. En pocs metres arribem a aquest idílic paratge, des d0n tenim bones perspectives dels cims que tenquen la vall de Cardós i les serralades de la part baixa de la vall Ferera.

Ara que per bones vistes, les que es gaudeixen des de la carena de la Serra de Costuix però l’ascensió a la mateixa és ferragosa i dura ja que hi ha trams de pendents molt durs que requereixen un esforç considerable. Des de dalt tenim una visió de 360º i de les grans serralades pirinenques i els cims més alts de Catalunya, destacant d’entre tots, la Pica d’Estats. Si les forces, i el temps, ho permeten val molt la pena pujar-hi.

Tornem fins la bifurcació del Pla de Negua i fem un descens trepidant vers a Esterri d’Aneu passant per un dels boscos de bedolls més importants del Pallars.

A la sortida del poble baixa per l’esquerra una pista amb fort pendent. En el segon revolt tencat que fem la deixem per un sender a la dreta que ens porta a Arrós. Just entrant al poble ens desveim a l’esquerra per una pista que travessa el riu, continuant per un tram molt bonic de sender senyalitzat, que sempre pel marge esquerra de la Noguera de Cardós, ens porta de nou a Cassibrós.

Nota: si decidim allargar la ruta fins la carena de la Serra de Costuix cal afegir poc més de 6 quilòmetres i 380 metres de desnivell positiu molt dur.

Agost de 2014

CENTRES D’INTERÈS
Església de Sant Pere i Sant Pau d’Esterri de Cardós

ALLOTJAMENT / RESTAURANTS
vallcardos.ddl.net

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. 1.50.000. Pallars Sobirà. Institut Cartogràfic de Catalunya

BIBLIOGRAFIA
El Pallars Sobirà en BTT. Xavier Agut. Cossetania Edicions.