Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Pallars Sobirà
PAS 013_Tor
Parc Natural de l’Alt Pirineu. Serrat de Capifonts
Tor_Pla Mà-Morta_Bordes de Plaia_Tor
Mapa Comarcal de Catalunya. 1.50.000. Pallars Sobirà. Institut Cartogràfic de Catalunya

Resum
Distància: 20 Km
Desnivell: 765 m
Temps: 2 H 15 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
AUR 011_Os de Civis
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Ascensió al Pla de Mà-Morta

En un ambient total d’alta muntanya, la ruta puja al Pla de Mà-Morta, un magnífic mirador natural sobre la Vall Farrera i cims i serralades frontereres amb Andorra, voltant el barranc de Salics pels frondosos boscos de Noris i Tor. Una ruta fàcil tenint en compte on som, un territori voltat de cims que freguen els 3.000 metres d’alçada.

El poble de Tor està situat en el lloc més allunyat i solitari de la Vall Ferrera i és també el de més altitud del país. La seva idíl·lica ubicació en un entorn de gran bellesa contrasta amb la truculenta història sobre la propietat de la muntanya de Tor, que fa un segle que dura i que ja ha provocat tres assassinats.

Iniciem la ruta davallant al costat del Noguera de Tor fins el Pont de la Plana. A l’altra banda del pont trobem la pista que puja al Pla de Mà-Morta fent llargues llaçades, immersos en els frondosos boscos de Noris. Les vistes de la vall Ferrera des del Pla de Mà-Morta, voltat dels cims imponents del Pic de Salòria, Monteixo o Pic de Sanfonts, entre d’altres, són espectaculars i motiu més que suficient per arribar fins aquí.

Desfem el camí fins la bifurcació de pujada i continuem per la pista des d’on iniciem el descens al punt de sortida. Arribem al magnífic emplaçament de les Bordes de Plaià, una bonica i idíl·lica vall d’alta muntanya amb el seu riu irrigant prats frondosos que tanquen les serralades frontereres entre Andorra i Catalunya, motiu pel qual ha estat sempre pas habitual del contraban. Continuem riu avall fins al poble de Tor.

Agost de 2014

CENTRES D’INTERÈS
Tor
http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/1329349

ALLOTJAMENT / RESTAURANTS
Casa Sisquet. Tel. 645048827
sisquetator@gmail.com
http://torexperience.com/dormir-a-tor/

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. 1.50.000. Pallars Sobirà. Institut Cartogràfic de Catalunya