Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Moianès
MOI 004_Castellterçol
Vall del Marcet. Serra de les Pedres. Puig de Rosanes
Castellterçol_Sant Llogari_Monistrol de Calders_Granera_Sant Julià d’Uixols_Castellterçol
El Moianès. 1:30.000. Editorial Piolet.

Resum
Distància: 41 Km
Desnivell: 1200 m
Temps: 3 H 45 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
VOR 006_Sant Feliu de Codines
VOC 002_Sant Llorenç Savall
MOI 013_Monistrol de Calders
MOI 003_Moia
MOI 006_Granera
MOI 008_Monistrol de Calders
MOI 010_Calders
MOI 011_Castellterçol
MOI 014_Sant Quirze Safaja
MOI 015_Castellcir
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de la plaça Prat de la Riba en direcció a la plaça Sant Francesc on comencem a seguir senyals de GR i les indicacions de Monistrol de Calders i Granera. Pugem fins al coll de Sant Fruitós, baixem fins al mas La Codina i finalment arribem a Sant Llogari. En aquest punt deixem el GR per una pista a la dreta que ens baixa a la vall de la Riera del Marcet. Desemboquem en una pista que a l’esquerra porta fins a Rubió. Al mas, continuem fins a desembocar en una pista que seguim a l’esquerra per arribar a Monistrol de Calders.

Anem a buscar la part baixa del poble i rodem enganxats a la riera; la travessem per una palanca que ens porta fins a l’església. Anem a buscar la pista asfaltada que transcorre paral•lela al Torrent del Rossinyol per l’esquerra. Seguim per asfalt fins a una urbanització i després per pista. Travessada la riera trobem una bifurcació; continuem per la pista principal a l’esquerra. Pedalem per la vall del Torrent de l’Om, paral•lels a la riera, primer per la dreta i després per l’esquerra.

Atenció, hem de canviar de vall quan trobem per l’esquerra el Torrent de la Roca; escollim la pista evident a l’esquerra (abans n’haurem deixat dues de poc clares) que s’endinsa a la vall. Aviat veurem el Castell de Granera. Deixem una pista a l’esquerra que puja al mas La Roca i ens desviem a l’esquerra a la següent fent un centenar de metres en la direcció contrària de la que veníem.

Iniciem l’ascensió a Granera. Atenció, trobem multitud de pistes: en la primera bifurcació amb diferents opcions anem a la dreta, la direcció evident. Pugem sempre mantenint la direcció vers el promontori situat al sud de la població. Passarem per sota i per l’esquerra de Sant Martí de Granera abans de desembocar a la carretera. Anem en direcció a Granera fins a la base del castell. Baixem pel restaurant l’Esclopet per anar a buscar la pista que tenim a sota mateix. La seguirem a l’esquerra fins al Barri de Baix des d’on baixem a la carretera que seguirem a l’esquerra, en direcció a Castellterçol.

Deixem la carretera quan trobem, al quilòmetre 8, una pista que vira en rodó a la dreta i que ens baixa al fons del torrent. Atenció en aquest punt: deixem una pista a la dreta que travessa la riera i ens mantenim a la seva l’esquerra, però un centenar de metres enllà ens desviem per un nova pista a la dreta. Comencem a pujar, deixem una pista a l’esquerra i continuem fins a canviar de vessant. A partir d’aquí la pista remunta còmodament la vall del Torrent de Salvatges. Desemboquem en una bona pista que seguim a l’esquerra. Trobem una clara bifurcació i continuem a la dreta, en pujada.

Comencem a carenar per un serrat cremat. Seguim sempre la pista principal, però la deixem en una ampla esplanada. Cal parar atenció en aquest punt: prenem una pista secundària a l’esquerra, però amb senyals evidents de ser transitada. Uns metres més endavant trobarem senyals de GR verds i vermells. Arribem a un petit coll on hem de prendre una pista poc rodada a l’esquerra en direcció oposada a la que venim i en baixada. Desemboquem en una pista més bona que seguim en pujada voltant per la dreta el Serrat de les Pedres.

La pista acaba en la pista d’entrada a una finca particular. Arribem al coll de Malafaluga on seguim la direcció de Castellterçol, però poc després ens desviem a la dreta per pujar fins a Sant Julià d’Úixols. La pista té senyals de GR que només cal seguir per arribar de nou al punt de sortida.

Febrer 2005

CENTRES D’INTERÈS
Sant Llogari, Castell de Granera, Sant Julià d’Úixols, Castell de Castellterçol o de Sant Miquel.

RESTAURANTS / ALLOTJAMENTS
http://www.consorcidelmoianes.cat/ca/turisme

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Vallès Oriental. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).