Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Moianès
MOI 009_Santa Maria d’Oló
Moianès. Serra de l’Estany. Serrat Gran de Postius. Fontfreda. Puig Cornador. Serrat de Sant Nazari.
Santa Maria d’Oló_L'Estany_Fontfreda_Vilacendra_Sant Nazari de la Garriga_Santa Maria d’Oló
El MOIANÈS. 1:30.000. Editorial Piolet.

Resum
Distància: 42 Km
Desnivell: 1050 m
Temps: 4 H 15 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
OSO 014_Santa Eulàlia Riuprimer
OSO 023_Oristà
MOI 001_Moià
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de la plaça prenem el carrer que baixa al fons de la vall i la carretera enquitranada en direcció a Sant Joan d’Oló. Quan estem a punt d’arribar a la carena del serrat, deixem l’asfalt per una pista a l’esquerra en direcció a l’Estany, indicat. Remuntant sempre per la pista principal, seguint les indicacions i les senyals del GR arribem fins al Collet de Sant Pere i a l’Estany.

Continuem per l’esquerra del Monestir de Santa Maria de l’Estany. Travessem la carretera i, just travessada la riera de l’Estany, ens desviem a l’esquerra seguint el GR_151. Passades les últimes edificacions arribem al trencant de la Sauleda on ens desviem a la dreta seguint les indicacions del Serrat Gran de Postius. Arribem a una clara bifurcació on continuem a la dreta. En un revolt tancat passem de llarg una desviació a l’esquerra. Arribem a la carena de Postius on continuem a l’esquerra per la pista que recorre tota la carena del Serrat Gran de Postius. Sempre per la carena i en direcció nord, a vegades trobem senyals de color blau pintades als arbres, arribem a la carretera que puja de Santa Eulàlia de Riuprimer. Anem uns metres a la dreta i, tot seguit, ens desviem per una bona pista a l’esquerra.

Just quan entrem a la pista trobem, a l’esquerra, al costat d’un planell de situació, una pista secundària que prenem. Sortim a una bona pista que seguim fins a la finca Peredaltes. Continuem per una pista més dolenta que marxa per la dreta d’entrada al mas. Arribant al petit mas deixem una pista a la dreta. Baixem fins la riera que travessem. Trobem una bona pista on anem a l’esquerra seguint senyals de GR. Al mas les Oliveres, passada l’atrotinada ermita, continuem per la pista de l’esquerra. Passem de llarg dues desviacions a l’esquerra abans d’arribar al masos de Caraüll i Vilacendra.

A Vilacendra prenem la pista que baixa a la riera. Pugem fins la carena del Puig Cornador on trobem una nova pista que seguim a l’esquerra. Al coll de les Garses continuem per la pista de l’esquerra, de pujada. Sortim a la carretera que prenem a la dreta uns metres fins a trobar la pista de Sant Nazari de la Garriga, senyalitzat. Arribem a una capelleta on deixem una pista a l’esquerra mantenint-nos a la carena.

Ciclem sempre per la pista principal fins a trobar la desviació a l’esquerra senyalitzada que, primer per pista, i tot seguit per un corriol, ens porta a l’ermita de Sant Nazari. Passada l’ermita, el corriol retroba de nou la pista principal que seguim a la dreta. Passat el mas en runes del Moliner, deixem la pista principal per una pista a l’esquerra. Passem de llarg una desviació a la dreta. Ens mantenim sempre a la carena fins iniciar el descens a la vall de la riera de Segalers. Arribem a un petit mas que passem per la dreta. Travessem la riera de Segalers. No parem de pujar fins trobar la C-25 o Eix Transversal que travessem. A l’altra banda, trobem la barriada de la Rovirola i senyals de GR que seguim fins a Santa Maria d’Oló.

Juny de 2011

CENTRES D’INTERÈS
Monestir de Santa Maria de l'Estany. La Mina de l’Estany. Sant Nazari de la Garriga

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.consorcidelmoianes.cat/ca/turisme

CARTOGRAFIA
El MOIANÈS. 1:30.000. Editorial Piolet.
BAGÈS. 1.50.000. Mapa Comarcal de Catalunya. Institut Cartogràfic de Catalunya