Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Moianès
MOI 013_Monistrol de Calders
Ronda del Moianès. Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac
Monistrol de Calders_Dolmèn de Trullars_Granera_La Sala de Sant Llogari_Monsitrol de Calders
El Moianès. 1:30.000. Editorial Piolet.

Resum
Distància: 20 Km
Desnivell: 485 m
Temps: 2 H 0 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
VOC 002_Sant Llorenç Savall
MOI 004_Castellterçol
MOI 006_Granera
MOI 008_Monistrol de Calders
MOI 010_Calders
MOI 015_Castellcir
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
El dolmen de Trullars i Sant Llogari

Entre Monistrol de Calders i Granera, el GR_177 o Ronda del Moianès ens descobreix un petit tresor arqueològic, el dolmen del Pla Trullars, ubicat al punt més alt de la ruta i des d’on podem gaudir de grans panoràmiques del Moianès, Montserrat i el Montcau.

Sortim del poble pel carrer del Molí, per un corriol que ens porta fins al carrer del Repetidor, el qual seguim fins al punt anomenat el Codro Gros. El GR deixa l’asfalt en un revolt tancat del carrer i continua per una pista poc freqüentada que més endavant és converteix en un corriol en què els bikers gaudiran plenament.

El sender acaba al Solell del Pla de Trullars, on trobem una pista que ens porta al coll del mateix nom, des d’on ens desviem per pujar al turó on s’emplaça el magnífic dolmen restaurat de Trullars, d’època neolítica (entre el 2000 i el 1500 aC). El lloc també val la pena per l’extensa panoràmica que s’hi domina, amb excel·lents vistes dels cims del Montcau i el Massís de Montserrat.

Des del coll enllacem per un sender la pista que ens porta fins a Granera. Al poble continuem amb la senyalització de la ronda que ens baixa, creuant bells boscos, pel vessant nord dels turons del Pedró i el Castellar, fins a l’espectacular masia de la Sala i l’ermita de Sant Llogari o de Castellet. Tot el conjunt, masia, coberts i ermita, està ubicat al cap d’un extens i bonic pla que n’accentua la bellesa i encimbellat dalt d'un penya-segat, o cinglera, damunt de la riera del Marcet, en un lloc on aquesta fa un tancat meandre. Les grans proporcions de la finca i la seva ubicació fan justícia a la denominació de Castellet, però malauradament està a un pas de la seva definitiva desaparició i ruïna si l’administració del patrimoni català no hi posa remei. Una llàstima.

Des de la intersecció que trobem al mas, prenem la pista que baixa a la riera de Marcet, que recorrem aigües avall fins al poble de Monistrol de Calders, final de la ruta.

Desembre de 2013

CENTRES D’INTERÈS
Dolmen del Pla de Trullars. Sant Llogari de Castellet

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.consorcidelmoianes.cat/ca/turisme/serveis-turistics