Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Ripollès
RIP 013_Santa Maria de Matamala
Serra de Matamala
Santa Maria de Matamala_Santa Maria de les Lloses_Riera de Merlès_Sant Esteve de la Riba_L’Auró_Santa Maria de Matamala.
Mapa digital Comarcal. Ripollès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 36 Km
Desnivell: 950 m
Temps: 3 H 15 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BER 011_Sant Jaume de Frontanyà
BER 016_Borredà
BER 019_Sant Jaume de Frontanyà
RIP 007_Santa Maria de les Llosses
RIP 005_Ripoll
RIP 006_Ripoll
RIP 011_Santa Maria de les Lloses
RIP 014_Santa Maria de les Lloses
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim per la carretera en direcció a Ripoll. A Santa Maria de les Lloses deixem la carretera per una pista a la dreta. Als pocs metres ignorem una pista a l’esquerra i continuem endavant. Just passada l’entrada al mas de L’Empriu del Guixé deixem la pista principal que continua baixant, per una pista a l’esquerra amb un vailet, que porta cap una petita casa. La pista continua per l’esquerra de la casa i desemboca davant mateix de la Riera de Merlès, que seguim a la dreta i travessem. Seguim per una pista amb senyals de GR. Arribem a la carretera de Ripoll a Berga, la travessem i continuem per la pista de ciment, en direcció a La Riba. Al trencant de Viladonja s’acaba el ciment, deixem a la dreta l’entrada al mas i continuem per la pista que ens porta sense deixar-la mai fins a Sant Esteve de la Riba.

A l’entrada de Sant Esteve continuem per la pista que continua pujant; en deixem una a l’esquerra en baixada i una altra a la dreta que va fins a una granja. La pista principal ens porta fins a un mas en runes i ens baixa tot seguit fins al coll de Balasc. A l’encreuament del coll continuem per la pista de la dreta, seguint fletxes grogues. Arribem sense dificultats a la magnífica esplanada del Mas de l’Auró on continuem fins al coll del mateix nom. Continuem per la dreta, seguint els senyals grocs i deixant a l’esquerra una pista de ciment que baixa i una altra que s’enfila. La pista desemboca en una altra que seguim a la dreta, baixant fins la riera de Vilardell. Just travessada la riera deixem una pista a la dreta en pujada i continuem per la pista principal a l’esquerra. Seguint les marques del GR remuntem fins a una ampla collada al costat del mas El Coll on continuem a la dreta fins a la imponent casa d’Arquers.

Passat Arquers trobem una bifurcació i continuem de dret; després travessem un rierol i ens mantenim a la pista principal, a l’esquerra. Arribats a una zona més plana, amb pollancres, deixem la pista principal per una pista a la dreta: el camí es fa menys còmode i la pujada fins al mas el Forn presenta dures rampes pedregoses en ziga-zaga. Al mas trobem una pista més còmoda que ens porta fins al coll del Serrat de Puiner des d’on continuem a la dreta. Al cap de poc deixem la pista principal i ens desviem a la dreta per una pista menys clara i amb marques blaves.

Passem per la part alta d’un mas en runes (Els Camps) i continuem per una pista plena de vegetació que va a parar a una altra que agafem a l’esquerra. Arribem a Cal Sastre, just a sota del mas en runes que hem deixat més amunt. Seguint la pista retornem sense cap dificultat de nou al punt de sortida.

Setembre 2005

CENTRES D’INTERÈS
Santa Maria de les Lloses, Sant Esteve de la Riba.

ALLOTJAMENTS
Hostal Hostalet. Ctra. de les Llosses. Tel. 972 70 19 03

RESTAURANTS
La Plaça (St. Maria de Matamala). Tel. 972 70 19 79
Can Dachs. Tel. 972 71 44 25

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Ripollès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).