Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Ripollès
RIP 019_Vallfogona
Serra de Millany. Serra de Santa Magdalena
Vallfogona_Castell de Milany_Coll d’Espinalt_Vallfogona
Mapa digital Comarcal. Ripollès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 23 Km
Desnivell: 1000 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
RIP 020_Vallfogona
RIP 023_Vallfogona del Ripollès
RIP 033_Llaés
RIP 034_Vallfogona de Ripollès
RIP 036_Vallfogona del Ripollès
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Comencem la ruta just a l’entrada del casc antic venint des de la carretera per un carrer a la dreta amb senyals de rutes a peu. A la baixada agafem un petit corriol a la dreta que baixa fins la riera. Deixem el sender després de travessar-la agafant una pista asfaltada mantenint la direcció. En un revolt tancat prenem una petita pista a la dreta. Arribem a la part del darrera d’una masia on continuem per una pista enquitranada. A tocar de la riera de Vallfogona anem a la dreta i tot seguit a l’esquerra la travessem per un pont. Després de passar al costat d’uns masos deixem la pista principal per una a l’esquerra senyalitzada. La pista és bona però el terra molt irregular. Pugem fins la masia de Les Artigues on continuem pujant per la pista que trobem. Al poc deixem una pista secundària a la dreta i continuem pujant fins al coll del Castell de Milany on ens hi arribem a peu.

Continuem per la pista, amb trams complicats pels enormes xaragalls, degut al pas descontrolat de vehicles tot terreny. Deixem aquesta pista en el primer revolt tancat per una pista secundària en desús a l’esquerra. Al final de la mateixa sortim a un clar del bosc i trobem a l’esquerra el GR que s’enfila. El seguim a la dreta en baixada. Sense deixar-lo mai sortim a una pista al Pla de Coll on anem a l’esquerra. Fem una baixada pronunciada fins a una granja de totxana abandonada, realment fora de lloc, on deixem la pista prenent a l’esquerra la que volta per darrera de l’edificació.

La pista va guanyant alçada fent llaçades. Cap a la part alta, quan la pista comença a perdre alçada, deixem una pista sense sortida a l’esquerra. La següent que trobem a l’esquerra en pujada la prenem (hi ha petits punts vermells senyalitzats). La pista està molt malmesa però ens permet pujar fins al coll de la Creu de l’Espinalt. Iniciem el descens cap a Vallfogona per una fageda impressionant. Deixem la pista principal quan trobem a la dreta les traces d’una pista antiga amb algun tram pedregós i de fort pendent. Sortim a una pista en millor estat i continuem baixant a la dreta. Passem de llarg una pista a la dreta abans d’arribar al Mas de Llastanosa. Passem al costat de la casa i continuem baixant per trams encimentats. Seguint sempre la pista principal sortim a la pista asfaltada que puja des de Vallfogona, i la seguim a la dreta. Opcionalment es pot pujar a Vallfogona per una pista senyalitzada a l’esquerra que va al pont medieval, encara que no hi arriba, travessa el riu i puja fent llaçades fins al poble.

Novembre 2008

CENTRES D’INTERÈS
Castell de Milany

ALLOTJAMENTS
http://www.elripolles.com/

RESTAURANTS
Restaurant Can Polla. Pl. Prat de l'Om, 13. Tfn. 972 71 53 51

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Ripollès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).