Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Ripollès
RIP 020_Vallfogona
Serra de Millany. Serra de Santa Magdalena
Vallfogona del Ripollès_Mas Llastanosa_Coll de la Creu d’Espinal_Santa Margarida de Cabagés_Collfred_Coll de Bosc_Santa Magdalena de Cambrils_Coll del Bosc_Coll de Canes_Vallfogona del Ripollès
Mapa digital Comarcal. Ripollès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 29 Km
Desnivell: 1000 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
OSO 011_Santa Maria de Besora
GAR 001_Sant Privat d’en Bas
GAR 003_Sant Privat d’en Bas
RIP 019_Vallfogona
RIP 023_Vallfogona del Ripollès
OSO 060_Sant Quirze de Besora
GAR 026_L’Hostalnou de Bianya
GAR 027_Sant Privat d’en Bas
RIP 034_Vallfogona de Ripollès
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des del poble baixem cap a la plaça de l’Ajuntament i continuem per la pista que va en direcció al cementiri. Travessem la riera de Vallfogona i comencem l’ascens. En una bifurcació anem a l’esquerra, en direcció a Llastanosa. Trobem fortes rampes fins al mas. Passat aquest, deixem una pista a l’esquerra i tot seguit una altra a la dreta. A la següent cruïlla anem a la dreta fent una curta baixada. Deixem dues pistes a la dreta fins a una nova bifurcació on prenem la pista que puja fortament. Arribem a uns prats situats a la carena. Atenció, travessem un tancat a l’esquerra per un pas per a caminants seguint la senyalització d’un PR. El sender marxa per la carena per la dreta de la tanca. Baixem fins al coll de la Creu d’Espinal. Al coll continuem per pista baixant cap a la vessant sud de la serra. Trobem una pista on anem a l’esquerra i tot seguit ens desviem a la dreta, sempre en baixada. La pista desemboca en una de més bona que té senyals de PR verdes i blanques. Continuem a l’esquerra per arribar a Santa Margarida de Cabagés i, més endavant, a la carretera que puja de Ciuret.

La prenem a l’esquerra, en direcció a Collfred. Passat el coll deixem l’asfalt per una pista a l’esquerra en pujada. Abans d’arribar al coll de Bosc deixem una pista a la dreta. Al coll aparquem les bicicletes per pujar al turonet que tenim a l’esquerra per visitar la petita ermita de Santa Magdalena de Cambrils.

Continuem per la pista que baixa per la vessant nord de la serra cap a Vallfogona. En la baixada deixem una pista secundària a la dreta en un revolt tancat. Trobem una pista a l’esquerra que prenem i que baixa cap al fons de la vall. Travessem la riera i continuem pel marge dret de la mateixa. A la part baixa, passem de llarg dues pistes que ens surten per l’esquerra. Sortim a la carretera a l’alçada del Coll de Canes. Continuem a l'esquerra per asfalt fins a Vallfogona del Ripollès.

CENTRES D’INTERÈS.
Santa Margarida de Cabagés. Santa Magdalena de Cambrils

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.elripolles.com/

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Ripollès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).