Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Ripollès
RIP 021_Camprodon
Serra Cavallera.
Camprodon_Colonia Estevenell_Cavallera_ Fogonella_Sant Martí Surroca_Abella_la Roca_Llanars_Camprodon
Mapa digital de Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya. (ICC).

Resum
Distància: 30 Km
Desnivell: 1260 m
Temps: 3 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
RIP 010_Sant Joan de les Abadesses
RIP 012_Pardines
RIP 037_Sant Joan de les Abadesses
RIP 042_Llanars
RIP 041_Sant Joan de les Abadeses
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
A l’entrada Sud del poble hi ha un centre d’informació turística, des d’on sortim per la carretera en direcció a Ripoll. Passada la benzinera abans del pont, prenem una pista que va paral·lela al riu per la seva banda esquerra. A l’alçada de la colonia Estevenell, a l’altra banda del riu Ter, ens desviem a la dreta, travessant el riu per una palanca suspesa en no molt bones condicions. A l’altra banda de la carretera comença el camí rural cimentat que ens puja sense dificultats d’orientació a Cavallera, Fogonella i Sant Martí Surroca.

Just abans d’arribar al petit nucli ens desviem a mà dreta seguint la direcció de Coll de Pal. El primer tram fins a uns masos és cimentat, la segona part, més dura i amb fortes rampes, el fem per pista pedregosa i, finalment, quan aquesta s’acaba al costat d’un abeurador a sota mateix del coll, hem de carregar les bicis fins a la part alta.

A l’altra banda del coll seguim les traces d’un corriol amb senyals de PR que marxa en suau baixada per la dreta del Clot de Pórtoles i que ens orientaran per arribar a l’Abella. El PR marxa en direcció a un petit coll situat entre la collada Verda i la serra de les Pasteres. Travessem una tanca i continuem amb el PR que marxa per un corriol a l’esquerre cap a un abeurador. En aquest punt gira cap a l’est seguint les traces d’un corriol molt clar, despres baixa fins a un altre abeurador. Continuem pel PR i les traces evidents cap a un altre petit collet. Baixem fins a un altre pla on el PR gira a l’esquerra, deixant els prats, ara ja per una pista prou clara que ens porta fins el poble de l’Abella.

Seguim per carretera fins a la Roca. Quan la carretera vira en rodó deixem l’asfalt per un corriol a la dreta del revolt. Arribem a Llanars, on prenem a la dreta un camí rural asfaltat, just abans de travessar el riu, que puja fins a Espinalba. No arribem als masos d’aquest nucli, ja que quan acabem el primer tram de pujada ens desviem a l’esquerra per una pista en baixada. Anem a mà esquerra en una bifurcació que trobem i, tot seguit, deixem a la dreta la pista del coll d’en Gener. Sortim a una bona pista que prenem a la dreta. Arribem a una rotonda a l’entrada de Camprodon on continuem pel marge dret del riu. Travessem de nou el Ter pel magnífic pont de la vila.

abril 2008

CENTRES D’INTERÈS
Sant Miquel de Cavallera

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.elripolles.com

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Ripollès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).