Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Ripollès
RIP 022_Planoles
Puigmal.
Planoles_Dòrria_Coll de la Creu de Meians_Pas dels Lladres_Puigmal_Pas dels Lladres_Collet de les Barraques_Planoles
Mapa digital de Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya. (ICC).

Resum
Distància: 38 Km
Desnivell: 1910 m
Temps: 4 H 30 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
RIP 003_Planoles
RIP 031_Planoles
RIP 046_Ribes de Freser
RIP 047_Queralbs
CER 020_La Molina
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
La pujada al Puigmal és una clàssica entre els bikers més aventurers. La nostra proposta arriba fins al peu del Puigmal en BTT i des d’allà opcionalment fer cim a peu. Molts bikers fan el cim amb la BTT a coll per gaudir de la trialera de baixada. Us passem l’enllaç d’una proposta en la qual pujar la bici al cim té sentit ja que aquesta ruta baixa fins a Queralbs (el tram fins a Fontalba damunt la bici, un cop salvats els primers 300 metres de descens, deu ser magnífic). Felicitats i enveja sana, sobre tot per la forma física que es necessita per acometre aquesta ruta. Aquest és l’enllaç.

http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=549004

Iniciem la ruta a Planoles a la plaça de l’església per la carretera que baixa a l’estació. La deixem en el primer revolt tancat per la carretera que porta a les Planes (indicat com Dorria i Nevà). La deixem tot seguit per una desviació a la dreta en pujada. Continuem per una antiga pista amb senyals de GR que uneix les Planes amb Planoles.

Des de la font de les Planes continuem a la dreta seguint el GR que ens puja a la carretera de la collada de Toses. La travessem fent un tram de fort pendent. A la part alta trobem una pista que seguim a l’esquerra. Quan la pista s’acaba en un torrent continuem per un sender que va planejant fins sortir a Dorria. La trialera és tècnica i ciclabe exceptuant els trams més costeruts.

A Dorria continuem per la pista que passa per damunt de la població, sempre seguint el GR. Passat el Torrent del Pla de les Salines ens desviem per una pista a la dreta. Sortim als prats de la Muntanya de Meians on continuem pujant en direcció nord fins al coll de la Creu de Meians. Des del coll comencen unes rampes de fort pendent que ens porten fins al cim de Coma Morera.

Continuem per la pista que marxa cap al Pla de les Salines i que puja fins al coll del Pas dels Lladres. Des del coll, si és vol fer cim, es pot continuar pedalant fins a la mateixa base del Puigmal i fer els últims 300 metres fins al cim amb o sense bici, en tot cas, en qualsevol de les dues opcions, a peu.

De nou al Pas dels Lladres es pren un sender, senyalitzat amb fites, que recorre la carena de la Serra de les Vaquerisses. Descens trialer però sense complicacions fins que el terreny es suavitza. Trobem una pista que seguim, més avall fa una llaçada de dreta a esquerra i, finalment, sortim a una pista asfaltada molt a prop del Collet de la Barraca. Ràpid i bonic descens fins a Planoles.

Juliol de 2010

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.elripolles.com

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Ripollès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).