Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Ripollès
RIP 030_Ribes de Freser
Serra Cavallera. Vall del Segadell
Ribes de Freser_Ribesaltes_Pardines_Plans de la Maçana_Coll de la Pera_Bruguera_La Maçana_Ribes de Freser.
Mapes Comarcals de Catalunya. Ripollès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 23 Km
Desnivell: 890 m
Temps: 2 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
RIP 010_Sant Joan de les Abadesses
RIP 012_Pardines
RIP 028_Ribes de Freser
RIP 050_Campdevànol
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
El Pirineu ripollès vist des del Taga

Un viatge d’alçada per gaudir, amb un mínim esforç, de les panoràmiques de la vall de Ribes i els cims pirinencs que l’envolten. Una volta ràpida per la vall de Segadell i la vessant oest del Taga; de Ribes a Pardines i des d’aquí a Bruguera passant pels bonics plans de la Maçana, sota mateix del cim del Taga, i el coll de la Pera.

Sortim de Ribes pel camí del cementiri i la pista asfaltada que puja fins al mas Ventaiola. A partir de l’hotel rural continuem per pista fins arribar al nucli de masos de Ribesaltes.

Continuem guanyant alçada per una pista, feixuga en alguns trams, que ens porta a Pardines. Des del poble baixem al fons de la vall on connectem amb la pista asfaltada que puja fins al camping. La pujada després del mas Can Baratot fins al Plans de la Maçana presenta algunes rampes fortes i, cap al final, pistes i corriols trepitjats pel bestiar que dificulten la ciclabilitat.

Des del plans deixem una pista a la dreta que baixa directe a Ribes de Freser i continuem per la pista, de vegades corriol, que flanqueja per dalt de la capçalera de la vall de la Maçana. Al coll, continuem per la pista que volta el Serrat de Perepinta i que ens deixa a la carretera, a tocar de Bruguera, que ens retorna a gran velocitat al punt de sortida.

Juny de 2011

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.elripolles.com