Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Ripollès
RIP 034_Vallfogona de Ripollès
Espai natural de les serres de Milany-Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt. Vall de la riera de Val
Vallfogona de Ripollès_Les Artigues_Coll de la Bena_Pla de Ripoll_Laés_Sant Bernabé de les Tenes_Vallfogona de Ripollès
Mapes Comarcals de Catalunya. Ripollès 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 34 Km
Desnivell: 970 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
RIP 019_Vallfogona
RIP 020_Vallfogona
RIP 023_Vallfogona del Ripollès
RIP 032_Ripoll
RIP 033_Llaés
RIP 035_Llaés
RIP 036_Vallfogona del Ripollès
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Vessant nord de la Serra de Milany

Ruta que conecta Vallfogona amb el nucli de Llaés. La ruta ressegueix el vessant nord de la serra per una esplendorosa fageda i travessa cap a Llaés pel bonic coll de la Bena. Des de Llaés la ruta es precipita cap al fons de la vall de la riera de Vallfogona i la remunta fins al punt de sortida.

Sortim del poble en direcció a la zona esportiva. La pista travessa la riera i, seguint la direcció del castell de Milany, remunta fins a les Artigues. Deixem la finca a la dreta i pugem per una pista de fort pendent. A la part alta gaudim de bones vistes del Canigó. Baixem un tram i continuem per una pista a l’esquerra. Resseguim el vessant nord per una pista de ferm irregular que ens deixa prop del mas Piella.

Continuem per la pista que puja fins a l’ermita de la Cau i la casa de Milany, però la deixem quan trobem una pista que marxa a la dreta. Continuem flanquejant pel vessant nord fins arribar al coll de la Bena.

Ràpida baixada fins al pla de Ripoll, on anem a l’esquerra per un curt tram de pujada però de fort pendent. Iniciem el descens per una bona pista fins a Llaés.

De Llaés prenem el camí rural encimentat que baixa al fons de la vall de la riera de Vallfogona. La travessem i remuntem la riera pel marge dret fins a Sant Bernabé de les Tenes. A les planes de Tenesens ens desviem cap al Montorro. Continuem per l’esquerra del mas i, a continuació, prenem un sender PR que desemboca a l’hostal de Sant Eudald.

Enllaçant bones pistes que comuniquen els masos de la vall, voltats de boniques planes, arribem de nou a Vallfogona. En tot el tram seguim gairebé sempre el PR.

Abril de 2013

CENTRES D’INTERÈS
Font de la Tosca. Castell de Llaés.

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://webspobles.ddgi.cat/sites/vallfogona_del_ripolles/default.aspx