Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Ripollès
RIP 036_Vallfogona del Ripollès
Serra del Pollastre_Serra del Puig d’Estela
Vallfogona del Ripollès_Hostal de Sant Eudald_ Can Barraca_Collada de Santigosa_Vallfogona del Ripollès
Mapes Comarcals de Catalunya. Ripollès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 21 Km
Desnivell: 705 m
Temps: 2 H 0 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
RIP 018_Ripoll
RIP 019_Vallfogona
RIP 020_Vallfogona
RIP 023_Vallfogona del Ripollès
GAR 026_L’Hostalnou de Bianya
RIP 034_Vallfogona de Ripollès
RIP 035_Llaés
RIP 038_Sant Joan de les Abadesses
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Volta per la serra de Puig d’Estela

Una bona ruta que, malgrat la seva distància, no està exempta de trams d’exigència tècnica degut al ferm descalçat dels camins que transcorren pel vessant nord de la serra del Pollastre i la serra de Puig d’Estela. Una sortida ràpida amb moltes sensacions per gaudir.

Sortim de Valfogona per un sender PR en direcció a Ripoll que baixa a la petita riera a l’oest del nucli. Continuem en direcció al mas la Muntada, des d’on baixem a la riera de Vallfogona. Enllacem pistes sempre en paral.lel a la riera, travessant-la diverses vegades, fins al molí de la Tolosa i l’hostal de Sant Eudald.

Remuntem fins a la carretera, la travessem i continuem per una pista asfaltada que marxa per la dreta de la riera de la Cervera i que ens passa al vessant nord de la serra del Pollastre. Deixem la pista asfaltada que porta fins a Sant Joan de les Abadesses navegant en direcció a la Collada de Santigosa pels frondosos boscos del serrat. Puntualment, podem entreveure el paissatge d’alta muntanya que ens envolta i contemplar en tota la seva extensió la serra Cavallera i el Taga.

Enllacem amb una bona pista que ens baixa fins a can Barraca, on agafem una pista a la dreta que s’endinsa cap a la fageda. L’antic camí que duia a la collada de Santigosa esta totalment descalçat en molts trams i exigeix, malgrat no ser complicat, tota la nostra concentració per mantenir la ciclabilitat. Prop de la Collada de Santigosa ens desviem a la dreta per assolir la carena de la serra de Puig d’Estela. El camí no millora i la pujada dificulta encara més cada pedalada per evitar posar el peu a terra.

Un cop a la carena la pista ens baixa a Vallfogona, ara gaudim de les esplendoroses fagedes que vesteixen el vessant nord de les serres de Santa Magadalena i Milany.

Juny de 2013

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.vallfogona.net/turisme.php