Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Ripollès
RIP 038_Sant Joan de les Abadesses
Serra de Colomers. Serra de Puig d’Estela
Sant Joan de les Abadeses_Collet de cal Manyo_Collet de l’Home Mort_Mas Torrents_Collada de Santigosa_Collet del puig de Sant Miquel_Mas can Blau_Sant Joan de les Abadesses.
Mapes Comarcals de Catalunya. Ripollès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 28 Km
Desnivell: 915 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
RIP 010_Sant Joan de les Abadesses
RIP 018_Ripoll
RIP 036_Vallfogona del Ripollès
RIP 037_Sant Joan de les Abadesses
RIP 040_Colònia Llaudet
RIP 041_Sant Joan de les Abadeses
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Ruta que encadena les serres de Colomer i Puig d’Estela per la collada de Santigosa.

Una ruta que trancorre per boniques trialeres i camins oblidats, ciclant per paratges d’exhuberant massa forestal. Una sortida molt recomanable a la tardor, tant per les impresionants fagedes que travessem per camins tapissats de fulles mortes com per la increïble varietat de colors que adornen el paissatge.

La ruta comença a la plaça del Monestir de Sant Joan de les Abadeses per l’itinerari de l’Hostal Nou de Bianya. Travessem la carretera de la collada de Santigosa i per pista asfaltada anem en direcció a l’ermita de Sant Antoni de Pàdua.

Deixem l’asfalt passada la capella de Sant Antoni Petit per una pista que ens deixa en un collet on hi ha vàries possibilitats. Continuem per un antic camí que volta per la cara nord la serra de Colomers, ara convertit en un corriol, per una bellíssima fageda. Un cop al vessant sud baixem fins al fons de la vall del torrent del Vedellar, on trobem una bona pista que prenem en direcció a Santa Llúcia de Puimal. Voltem el puig Castellat per arribar a la collada de Santigosa, passant pel coll de l’Home Mort i el mas Torrents.

Continuem per la pista a l’altra banda de la carretera. Al poc arribem a una bifurcació on es pot escurçar la ruta per la pista de la dreta que ens connecta amb el mas la Barraca. Continuem per la pista que puja a la carena de la serra de Puig d’Estela. El desnivell que ens separa no és considerable però la pista de pujada, amb trams molt erosionats i amb força pedres ens obliga a posar tots els sentits en cada pedalada. Un cop a la part alta travessem per una bonica i gratificant trialera la carena fins a un pas coronat per una petita creu, on trobem la pista que puja de Vallfogona.

La pista baixa per la cara nord de la serra del Puig d’Estela travessant petits prats amb vistes excepcionals de la serra Cavallera i els serrats per on hem passat. Arribem a un mas des d’on perdem alçada ràpidament fins a can Barraca, ubicat al fons de la vall de la riera d’Arçamala que seguim primer per l’esquerra, seguint un bonic corriol, i que travessem quan trobem un antic camí, mes aviat un corriol, que ens permet tornar a Sant Joan de les Abadesses.

Octubre de 2013

CENTRES D’INTERÈS
Sant Antoni de Pàdua

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.santjoandelesabadesses.com