Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Ripollès
RIP 045_Serrat
Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. El Balandrau.
Serrat_Coll de Meianell_Coll de Trespics_Balandrau_Serrat
Mapes Comarcals de Catalunya. Ripollès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 31 Km
Desnivell: 1375 m
Temps: 4 H 15 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
RIP 012_Pardines
RIP 024_Vilallonga de Ter
RIP 046_Ribes de Freser
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Ascensió al cim de Balandrau

El Balandrau és una muntanya de 2.585 metres, situada a la serra que separa les valls de Ribes i Camprodon. L’ascensió comença a Serrat, un petit nucli a la vall del Freser, i es fa damunt de la bicicleta pràcticament fins al Coll dels Trespics, a la cota 2.400. A partir d’aquí cal empènyer la bici fins al cim. Per tornar al punt de sortida tenim un descens exigent d’aproximadament 1.000 metres. Al primer tram improvisem el trajecte entre prats i boscos d’alta muntanya de fort pendent i cap al tram final baixem per un sender de ferm irregular.


Sortim del poble per un antic camí carreter que baixa fins al riu. A l’altra banda, després d’un curt tram a peu, continuem per un petita pista emboscada que enllaça amb la que uneix Ribes de Freser amb Tregurà, a la vall de Camprodon. Una pista que guanya alçada còmodament fins al Coll de Meianell.

Al coll ja veiem i intuïm el trajecte per pujar al cim. Anem de pla voltant la capçalera de la vall de Tregurà i, passat el riu que baixa de la Coma de Fontlletera, prenem un sender que marxa per una pista abandonada. Connectem amb un antic camí que porta al refugi de Coma de Vaca, a l’altra banda del Coll de Trespics. El trajecte no és tan exigent com caldria suposar, tenint en compte que ens permet arribar gairebé fins al coll, a 2.400 metres, damunt de la bicicleta. Queden 185 metres empenyent la bici en tot el recorregut, exceptuant el tram per la collada que separa el cim de Trespics i el Balandrau: ambient impressionant pedalant per la part alta de la vall de Coma de Vaca, de gran bellesa, tancada per cims que s’acosten als 2.900 metres. Pirineu en estat pur.

La baixada des del cim fins a Serrat, seguint la carena de l’Atalaiador és molt exigent. No trobem cap camí fins al Pla d’Anyella i per arribar-hi cal improvisar el recorregut, primer entre prats i roques i més avall buscant corriols entre el bosc. Al Pla d’Anyella hi arriba la pista que puja des del Refugi d’Arola, per on continuem baixant fins a trobar el sender, senyalitzat amb fites, que ens permetrà arribar a Serrat.

Setembre de 2014

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://vallderibes.cat/