Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Ripollès
RIP 008_Campdevànol
Rasos de Tubau
Campdevànol_Gombrèn_Puigbó_Coll de Fajaneral_Llentes_Sant Feliu d’Estiula_ Campdevànol
Mapa digital Comarcal. Ripollès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya. (ICC).

Resum
Distància: 36 Km
Desnivell: 972 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BER 011_Sant Jaume de Frontanyà
BER 019_Sant Jaume de Frontanyà
RIP 001_Gombrèn
RIP 004_Gombrèn
RIP 009_Gombrèn
RIP 005_Ripoll
RIP 006_Ripoll
BER 020_Sant Jaume de Frontanyà
RIP 049_Campdevànol
RIP 050_Campdevànol
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de l’estació del tren anem a buscar el carrer a l’altra banda de la via i el seguim fins al final. Girem a la dreta: el carrer de la barriada perifèrica es l’inici del Camí Ral i Ramader, suficientment senyalitzat per arribar fins a Sant Llorenç de Campdevànol. A partir d’aquí seguim per carretera fins al mas rural Serradell on ens desviem a l’esquerra. Fem un tram per pista encimentada i la deixem quan trobem una pista a la dreta que ens porta, ciclant per diferents tipus de paviment, fins a Gombrèn.

De Gombrèn anem en direcció a les piscines del poble. Continuem per pista encimentada fins al Cortal de Dalt i a la bifurcació del mas La Canal. Deixem la pista que porta a La Canal i continuem per la pista de la dreta que puja a Sant Martí de Puigbò. Baixem fins al Coll de Puigbò (en el trajecte deixarem una pista secundària a la dreta). Al coll trobem un encreuament de camins on seguim rectes per començar l’ascensió a la Serra de Sant Marc: anem guanyant alçada vorejant la serra en direcció Est, trobem una bifurcació poc clara on seguim a l’esquerra desestimant el camí que segueix pujant i finalment desemboquem en una pista més rodada que seguim a dreta, canviant la direcció.

Comencem amb una forta rampa, després desestimem un possible camí a l’esquerra i arribem a un petit coll: des d’aquí anem a buscar, més aviat de baixada, Coll Fajaneral. Atenció: per arribar cal fer un tros de sender no ciclable que trobarem a l’esquerra senyalitzat amb marques blaves i vermelles per sobre un talús esllavissat. Poc metres mes amunt es troba el coll, des d’allà continuem pel sender que flanqueja cap a la dreta de l’altra vessant. Desemboquem en una pista disseminada que seguim a l’esquerra. La baixada desemboca en una pista que seguim a l’esquerra fins a Llentes. Travessem l’imponent mas. Seguim la pista principal però la deixarem quan trobem un trencant a l’esquerra en una bifurcació on hi ha unes viguetes clavades al terra per utilitzar com a cadenat (abans n’haurem deixat un altre de poc clar). Travessada la Serra de les Ajagudes desemboquem en una pista que a la dreta en ens baixa fins el mas de la Garsa. Continuem per la pista i ens desviem a l’esquerra per baixar al Torrent d’Estiula que travessem com podem. Pugem fins a Sant Feliu d’Estiula i iniciem la baixada per trobar la pista que a l’esquerra ens retorna de nou al Camí Ral i Ramader, suficient per arribar de nou a Campdevànol.


CENTRES D’INTERÈS
Sant Llorenç de Campdevànol_Sant Martí de Puigbó_Sant Feliu d’Estiula

ALLOTJAMENTS
Les Coromines. Tel. 972 73 03 52
Masia Serradell (turisme Rural). Tel. 972 73 09 50

RESTAURANTS
RESTAURANT L'ESTACIÓ. Tel. 972 71 21 01
CAL PINCHO. Tel. 93 580 95 72
MAS PUJOL. Tel. 972 19 80 69
Molí Serradell. Tel. 972 73 09 27

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Ripollès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).