Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Ripollès
RIP 003_Planoles
Serra de Montgrony
Planoles_Campelles_Nevà_Planoles
Mapa digital Comarcal. Ripollès W. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya. (ICC).

Resum
Distància: 27 Km
Desnivell: 870 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
RIP 001_Gombrèn
RIP 002_Campelles
BER 034_Castellar de N’Hug_Tosses
RIP 022_Planoles
RIP 031_Planoles
RIP 046_Ribes de Freser
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Estació de tren de Planoles. Travessem les vies i anem a l’esquerra seguint la interessant “Ruta del Rigat” per a bicicletes de montanya, fins a Campelles. Arribant al poble la deixem, anem a la dreta un tram en pujada i a continuació prenem la següent pista a la dreta. Al Coll de l’Erola retrobem la Ruta del Rigat i continuem per la pista de la dreta. Al Coll de Prat de Jou prenem la pista de la dreta en direcció a Coll Roig: la pista flanqueja constantment sense perdre alçada i es torna progressivament mes dolenta fins a convertir-se en un corriol abans d’arribar al coll.

Travessem el filat de Coll Roig i continuem a l’esquerra anant a buscar un corriol que es perfila una mica més amunt en direcció SW i s’endinsa en un petit bosquet. En aquest primer tram cal arrossegar la bici algunes vegades abans d’arribar als Plans de la Muntanya de Nevà. Tots els corriols segueixen la mateixa direcció i ens marquen contínuament el traç de la ruta.

Tot el tram des de Coll Roig fins al Pla de Fenal és entretingut i transcorre per corriols d’alta muntanya que flanquegen els prats de la vessant nord de la Serra de Montgrony. Es fàcil trobar bestiar pasturant pel prats que, òbviament, no s’ha de molestar. El tram és pràcticament ciclable en la seva totalitat amb una mica de tècnica, exceptuant alguns desnivells.

Arribem a un abeurador amb aigua fresca i bona sota el Pla de Fenal. Des d’aquí l’opció mes còmoda és perdre alçada per anar a buscar la pista que baixa directament a Nevà. La ruta, però, continua fins al següent coll.

Un cop assolit, travessem la tanca i continuem resseguint el filat que se’n va progressivament a la dreta al costat d’un rec. Al principi el prat és obert, però cada cop hi ha més arbres i vegetació. El rec esdevé una canal i el pendent es va fent més pronunciat. Per no perdre la canal de vista, cal travessar el filat i baixar (carregant la bici) per la canal fins a un clar més ample. No podem mantenir la direcció, perquè la vegetació és molt espessa. Cal travessar la canal i anar a buscar a la seva dreta un pas que ens permet continuar baixant a sobre de la bici. El corriol es va consolidant i acaba en una pista de desemboscar. A l’esquerra, la pista ens condueix en un ràpid i merescut descens fins a Nevà.

Anem a buscar la carretera que porta a Planoles però no l’agafem de bon principi. A la plaça d’entrada al poble, on comença la carretera, agafem a la dreta un carrer encimentat en forta baixada. Una bonica pista emboscada ens portarà pràcticament fins a la part final del Torrent del Arnou i a la carretera que porta a Planoles.

CENTRES D’INTERÈS
Sant Martí de Campelles

ALLOTJAMENTS
Can Calau. (turisme rural). Tel.972 736 170 (Les Casetes)
Can Cruells. (turisme rural). Tel. 972 736 399.
Cal Sadurní. (turisme rural). Restaurant. Tel. 972 736 135.
Can Fosses. (Camping-masia). Tel. 972 736 065.
Alberg de Joventut de la Generalitat de Catalunya Pere Figuera. Tel. 972 736 177-972 736 431

RESTAURANTS
El Casino. Tel. 972 736 001
La Cantina de l’Estació. Tel. 972 736 202
La Carretera.Tel. 972 736 164. (Planès)
Cal Sadurní. (Restaurant turisme rural). Tel. 972 736 135

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Ripollès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).