Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Terra Alta
TAL 001_Gandesa
Serra de Cavalls. Serra de Pàndols
Gandesa_Corbera d’Ebre_Coll de Lo Pebre_Coll d’En Torner_Bot_Gandesa
Mapa digital Comarcal. Terra Alta. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 39 Km
Desnivell: 1200 m
Temps: 3 H 15 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
TAL 002_Gandesa
REB 001_Móra d’Ebre
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Plaça de la Farola. Prenem la direcció de Vilalba dels Arcs. Comencem a veure senyals de PR que seguirem fins a Corbera d’Ebre: passarem entre els edificis de les piscines municipals i els bombers abans de sortir de la població i després continuem per una pista que va en paral•lela a la carretera.

Travessem Corbera d’Ebre per la part alta, a l’altre extrem virem a dreta i anem fins la part baixa de la població en direcció a l’ermita de Santa Madrona. Just travessar una petita riera ens desviem a l’esquerra. Anem sempre per pista asfaltada. Quan s’acaba el paviment continuem per la pista principal. Pugem a un petit coll i iniciem una ràpida baixada al fons del Barranc de la Torre. A l’alçada de la Torre, en runes, ens desviem a la dreta. Quan iniciem l’ascens a la Serra de Cavalls trobem senyals del GR de La Ruta de la Pau que seguirem fins al coll de Lo Pebre: pista irregular i amb fortes rampes al principi però que millora a mesura que va pujant.

En el descens per la vall deixarem a la dreta el GR i continuarem entre conreus fins trobar la carretera que a la dreta porta a Gandesa. La seguim en aquesta direcció fins trobar a l’esquerra el trencant de Fontcalda. Pugem per asfalt fins al coll d’en Torner a on ens desviem a la dreta per una pista amb senyals grogues del Camí de Santiago. Iniciem una baixada impressionant i amb fort pendent cap al fons de la Vall del Frare (Barranco dels Navarros).

Travessat el riu de la Canaleta arribem a l’antiga estació de tren de Prat del Compte on continuem a la dreta per l’antic camí de la línia, ara convertit en la Via Verda de la Terra Alta. Salvem l’abrupta orografia per llargs túnels normalment d’il•luminació automàtica (un frontal es aconsellable). A Bot deixem la Via Verda i prenem la carretera en direcció a Gandesa. Just passat un petit pont la deixem per un pista ampla i rodada que entre conreus ens retorna de nou al punt de sortida.

Desembre 2004

CENTRES D'INTERÈS
Sant Jeroni. La Torre. Centre d'Estudis de la Batalla de l'Ebre

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
Hotel-Restaurant Can Josep. Tel. 977 428 240. Bot
Fonda Serres. Tel. 977 421 025. Gandesa
Hotel Piqué. Tel. 977 420 068 / 977 420 329. Gandesa

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Terra Alta. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).