Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Cerdanya
CER 005_Bellver
Serrat de la Farga Vella. Serrat de les Comes. Serrat de les Llebres. Vall del riu Duran. EPN Ribere
Bellver_Ordèn_Éller_Meranges_Grèixer_Olopte_Sanavastre_Sansor_Baltarga_Bellver
Mapa digital Comarcal. Cerdanya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 39 Km
Desnivell: 1200 m
Temps: 3 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
CER 001_Bellver
CER 003_Bolvir
CER 006_Ger
CER 008_Bellver
CER 011_Martinet
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Travessem el riu Segre per la part baixa del poble i anem uns metres per carretera en direcció Puigcerdà. La deixem quan trobem el trencant d’Ordèn. Salvem el desnivell que ens separa del poble per una carretera secundària poc transitada en ascensió constant i amb magnífiques vistes del Cadí i el Moixerò. Entrem al poble pel carrer del costat de l’ermita de Santa Maria. Ens desviem a la dreta per una pista. Quan aquesta es comença a enfilar, girem a la dreta per un camí ample que baixa al Torrent de la Farga Vella. A l’altra banda pugem fins al coll per un sender de fort pendent i pedregós, no ciclable als primers trams. Al coll seguim per la pista fins una bifurcació on anem a l’esquerra, deixant a la dreta la pista que puja de Cortàs. Després del revolt deixem de banda la pista que puja cap el Serrat de les Comes i iniciem el descens a Eller. Al poble prenem un dels carrer que pugen a l’església i continuem per la pista d’accés, fins trobar la pista que porta a Meranges.

Prenem la carretera en direcció a la plana de la Cerdanya però la deixem passat el torrent de Rigat i una capelleta, per una pista a l’esquerra que va cap a una casa. Quan s’acaba la pujada passem de llarg la pista de Montmalús continuant per la de la dreta. Baixem sense problemes a Grèixer. Dins el poble prenem el carrer d’Eller a la dreta i continuem al final per la pista. Passat el Torrent dels Bous, deixem la pista que s’enfila per un camí a l’esquerra. Es tracta del recuperat camí a Olopte, netejat recentment però poc utilitzat. Sortim a la carretera després d’un camp, pel que passem ja que el sender és impracticable. Fem uns metres per la carretera fins trobar a l’esquerra el trencant d’Olopte. Sortint d’Olopte ens desviem per un carrer a l’esquerra amb fort pendent. Continuem per la pista que baixa a la riera. Just abans d’arribar-hi ens desviem per una pista menys clara a l’esquerra. El corriol porta a una pista que a la dreta porta a la carretera. Fent uns centenars de metres a la dreta trobem a l’esquerra la desviació cap a l’ermita de la Mare de Déu de Quadres.

Des de l’ermita continuem recte fins trobar una cruïlla on anem a la dreta. Travessem el Segre per una palanca i arribem a Sanavastre. Des del poble enllacem diferents pistes per arribar a Sansor i Baltarga. Tornem a Bellver per carretera

CENTRES D’INTERÈS
Santa Maria d’Ordèn. Santa Eulàlia d’Eller. Sant Serni de Maranges.Mare de Déu de Quadres

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
www.bellver.org

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Cerdanya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).