Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Cerdanya
CER 019_Puigcerdà
Plana de la Cerdanya
Puigcerdà_La Guingueta d’Ix (Bourg Madame)_Age_Les Pereres_Queixans_Urtx_Alp_Escadarcs_Puigcerdà
Mapes Comarcals de Catalunya. Cerdanya 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 24 Km
Desnivell: 270 m
Temps: 2 H 0 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
CER 002_Puigcerdà
CER 010_Queixans
CER 013_Puigcerdà
CER 018 Urús
CER 022_Puigcerdà
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
L’amable plana ceretana

Passejada als voltants de Puigcerdà, apta per a tothom i per fer en qualsevol època de l’any: a l’hivern, amb les muntanyes cobertes de neu; a la primavera, amb els cims encara nevats i la plana que verdeja; a l’estiu, quan el sol és intens, gaudint de la fresca matinal; o a la tardor, quant els colors imposen la seva hegemonia.

Una ruta que no requereix tenir una excel·lent forma física, especialment apropiada per fer en família o per als que s’inicien en el mon de la btt, que permet gaudir d’un entorn realment bonic d’alta muntanya. Tot passejant descobrirem petits pobles que conserven, sobretot al casc antic, l’arquitectura típica de la Cerdanya, fortament contraposada a les construccions de nou encuny per atreure els nouvinguts.

Sortim de Puigcerdà en direcció a la Guingueta d’Ix o Bourg Madame; pel pas de l’antiga duana entrem a la part francesa. Enllacem per diferents pistes per arribar a Age i als afores de Vilallobent. Pedalem per camps de cereals d’un verd intens que contrasten amb el vermell de les roselles, envoltats de relleus prepirinencs com el Puigmal, el Moixeró i el Cadí; la lluminositat del dia potencia la seva presència i els apropa encara més a la plana.

Encadenem els pobles de les Pereres, Urtx i Alp per camins asfaltats, pràcticament sense transit; això ens permet gaudir de les boniques panoràmiques del cims pirinencs que tanquen la plana ceretana, envoltada de núvols inflats que l’omplen de màgics contrastos que impregnen el paisatge d’una singular bellesa i harmonia.

Iniciem el camí de retorn seguint el GR que avança pel Pla d’Escadarcs i que deixem quan travessem el Segre, el riu que secciona literalment la plana en dos, pel Pont del Soler, lloc de pas de l’antic camí d’Alp a Puigcerdà i possible via romana que menava a Llívia.

Arribem a Puigcerdà pel Pont de Sant Martí, uns dels millors exemples de pont medieval conservats a la comarca, encara que alguns proposen un possible origen romà, en funció dels carreus amb encoixinats existents als pilars de la seva base.
Juny de 2016.

CENTRES D’INTERÈS
Sant Julià d'Age. Sant Esteve de les Pereres. Sant Martí d’Urtx. Sant Pere d’Alp

RESTAURANTS / ALLOTJAMENTS
http://www.puigcerda.cat/