Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Ribagorza
RIB 002_Chia
Sierra de Chia.
Chia_Collado de Sahún_Collado de la Cruz_Chia
http://www.topopirineos.blogspot.com/

Resum
Distància: 38 Km
Desnivell: 1150 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Ruta que envolta la Serra de Chia que per la seva elevació i bona orientació li confereixen la condició d’excel·lent mirador sobre el massís de la Maladeta i sobre el fons de la Vall del riu Esera.

Des de Chia prenem la pista que porta a Plan. La pista és molt bona i ens facilita l'ascensió al coll de Sahún. Durant la pujada vam gaudir de magnífiques vistes dels pics més alts de la serralada dels Pirineus i dels pobles assentats a la vall de Benasque. A l'altra banda del coll podem observar la vall de Gistain, amb el poble del mateix nom, Plan i Sant Juan de Plan.

Des del coll la pista perd alçada ràpidament pel barranc dels Espuzos. Atenció, quan arribem a la cruïlla amb el camí a Barbaruens deixem la pista principal prenent aquesta desviació a l'esquerra. En pocs menys de dos quilòmetres pugem al coll de la Cruz on seguim per la pista de l'esquerra amb senyalització de PR. La pista s'endinsa al bosc i, planejant, recorre tot el vessant oest de la serra. Durant el trajecte, a la nostra dreta, podem observar en tota la seva bellesa, les parets de les crestes del Circo de Armeña coronat pel pic Cotiella. Voregem la Serra de Chia sempre seguint el PR tenint compte de no desviar-nos per pistes secundàries que descendeixen cap a la vall. Arribem de nou a Chia per un antic camí entre frondosos arbres.

Agost de 2011

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.castejondesos.es/

CARTOGRAFIA
Aneto-Posets. Parque Natural Posets-Maladeta. 1:50.000. Pirineos Nº 23. Institut Cartogràfic de Catalunya.