Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Bages
BAG 007_Súria
Serra de Castelltallat
Súria_Castell de Coaner_Castelltallat_Fonollosa_Camps_Sant Mateu de Bages_Súria.
Mapa digital Comarcal. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 57 Km
Desnivell: 1850 m
Temps: 4 H 45 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 012_Súria
BAG 017_Fonollosa
BAG 046_Súria
BAG 047_Valls de Torroella
BAG 048_Callús
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de la plaça de Sant Joan anem per l’antiga carretera en direcció a Cardona. La deixem quan trobem la indicació de Coaner a l’esquerra. Travessem la riera i deixem una pista que se’n va a la dreta. Després d’una forta rampa en deixem una altra a l’esquerra i prenem la pista que ressegueix la vall de Coaner. Travessem unes quantes vegades la riera de Coaner abans d’arribar al Castell de Coaner. Continuem sempre per la vall fins a El Semís. Passat el mas deixem la pista principal per una de secundària a l’esquerra per iniciar la remuntada fins la carena de la Serra de Castelltallat.

La pista es desdobla passada la riera, anem per la pista de l’esquerra que comença amb forta pujada. Nova bifurcació de pistes que es retroben abans de coronar la carena: anem a l’esquerra. La pista està en desús i malmesa per l’incendi de 1998, com tot el paratge. Anem sempre per la pista més clara fins a retrobar la pista que hem deixat en l’anterior bifurcació. Des d’aquí anem sempre a l’esquerra flanquejant el serrat fins a un petit coll on continuem recte (hi ha un vailet), deixant opcions a dreta i esquerra. Arribem a la carena on continuem a la dreta per una malmesa pista pedregosa. Uns metres més enllà deixem una desviació poc clara a la dreta que continua pujant. Arribem a una petita carretera asfaltada que a la dreta ressegueix tota la carena.

Passat el trencant de Sant Miquel de Castelltallat i, més endavant, el del mas de Cal Goberna, deixem l’asfalt per la pista ben indicada i en bon estat que ens porta directe a Can Biosca. A partir del mas tornem a trobar asfalt. No parem de baixar, girant a la dreta en una primera cruïlla, fins a trobar la carretera de Fonollosa a Aguilar de Segarra, on anem a la dreta en un curt tram, just fins trobar la pista, a l’esquerra, que puja planera a la Serra de la Vall. A la carena trobem una bifurcació on anem a esquerra seguint les senyalitzacions que ens baixaran fins a la carretera que seguim a l’esquerra en direcció al poble de Fonollosa.

Atenció, cal desviar-se tot seguit, sense travessar el pont de la riera, per un trencant a la dreta que porta a Can Morera, Can Francesc i Carol. Passem a tocar d’un mas i a continuació cal agafar una pista poc clara, en baixada, a l’esquerra. Sortim a una altra pista on continuem baixant per l’esquerra. Arribem a la carretera de Fonollosa a Sant Joan de Vilatorrada; anem a la dreta a buscar, uns metres mes endavant, el trencant que a l’esquerra ens porta fins a Camps.

A Camps anem per la pista que porta al cementiri i a les Tombes de Camps. Seguim sempre la pista principal que supera diversos barrancs, flanquejant tota la capçalera del Torrent de la Vall del Puig abans de sortir a una clara bifurcació on anem a l’esquerra. Pugem fins al trencant de Sant Andreu de Comallonga i el deixem a la dreta, agafant la pista indicada en direcció a Can Gras. Deixem l’entrada a la dreta i arribem a El Prat. A l’esquerra travessem el mas i just a l’entrada de la finca, trobem una pista secundària a la dreta, en direcció oposada, que baixa a Fontanet. Travessada la riera trobem a l’esquerra una pista més bona que seguim per pujar a Sant Mateu de Bages, on no cal arribar.

La pista desemboca a la carretera que seguirem, a la dreta. Passat el trencant d’entrada al poble agafem, en una corba tancada en una petita esplanada, una pista a l’esquerra. Baixem fins al Torrent de Cal Mateu i després d’una curta pujada sortim a una bona pista que seguim, a la dreta. La pista principal porta sense complicacions al mas de Can Torres. Deixem la pista principal i anem a l’esquerra passant pel costat del mas. Uns metres mes enllà, a la dreta d’una altra casa, hi ha una pista poc rodada amb uns pals indicadors en mal estat per on continuem. Deixem una pista més a la dreta que entra en uns horts i continuem per la pista que flanqueja la Serra de Costafreda. Arribem sense dificultats a una clara bifurcació on, a la dreta, baixem per superar la C-55 per un pont i El Cardener. Una pista entre els horts ens retorna a Súria.

Abril 2005

CENTRES D’INTERÈS
Castell de Coaner, Sant Julià de Coaner, Mare de Déu de Coaner, Sant Miquel de Castelltallat, Tombes de Camps, Sant Andreu de Comallonga.

ALLOTJAMENTS
Masia Caselles (Camps, Fonollosa) Tel. 93 836 61 75
www.masiacaselles.com
Parador Nacional Ducs de Cardona (Cardona)
Tel. 93 869 12 75
cardona@parador.es
Cafè Quintana. Habitacions (Súria) Tel. 659 640 429 / 93 869 58 17

RESTAURANTS
El Campet. Tel. 938 682 114
Cibus. Tel.938 696 925
El Fusteret. Tel.938 696 761

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).