Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Bages
BAG 012_Súria
Serra de Castelladral. Serrat del Portell del Llop
Súria_Cal Riol_Cal Tiet_Castelladral_Santa Margarida de Viladepost_Portell del Llop_Súria
Mapa digital Comarcal. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 35 Km
Desnivell: 975 m
Temps: 3 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 007_Súria
BAG 013_Balsareny
BAG 015_Navàs
BAG 025_Santpedor
BAG 046_Súria
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de la Plaça Sant Joan anem per la carretera en direcció a Cardona. Travessem el riu Cardener i continuem per l’esquerra del mateix fins la palanca de la Fàbrica Vella que ens permet travessar novament el riu i continuar per la carretera fins la barriada de Cal Trist. Passada la riera d’Hortons deixem la carretera per una pista a l’esquerra que va resseguint per un corriol la banda dreta del riu fins arribar a una fàbrica on seguim a la dreta per tornar a la carretera. Seguim per carretera fins a un rotonda on anem a la dreta passant per un pas soterrat. Després continuem a l’esquerra i tot seguit prenem una pista a l’esquerra en la mateixa direcció que portem. Arribem a una bifurcació on anem a la dreta seguint senyals de PR.

Trobem una cruïlla de camins on continuem a l’esquerra en pujada. Rampes fins a una nova cruïlla on prenem la pista de pujada deixant a la dreta el PR. A l’altra pista que trobem anem a la dreta en baixada. Al poc trobem una bifurcació on iniciem la pujada a Cal Riol. Passat el mas trobem una pista més bona que seguim a la dreta. Passat can Molar deixem a la dreta la pista que duu a cal Sastre. Anem sempre per la pista principal, ampla i còmoda, fins a una clara bifurcació senyalitzada on prenem la pista a la dreta que ens porta a Cal Tiet. Passat el mas deixem a l’esquerra la pista de Serrateix i continuem per la dreta travessant la riera i iniciant l’ascens a la Serra de Castelladral. És una bona pista però amb fortes rampes. A la part alta deixem la pista principal per una que trobem a l’esquerra. A la següent bifurcació anem a l’esquerra. Sortim a tocar de la carretera però continuem recte per un pista poc clara i amb fort pendent. Sortim a la carretera, sota mateix de Castelladral. Continuem per una pista senyalitzada que trobem a la dreta, abans de pujar al nucli, amb senyals de GR i seguint la direcció de Santa Margarida.

Feta la visita a Castelladral continuem per aquesta pista. Deixem una pista a la dreta seguint el GR però a la pròxima bifurcació el deixem continuant a la dreta per la pista més marcada. La pista principal ens porta a una bifurcació senyalitzada, passades les antigues tines de Cal Reixes, on anem a la dreta. Sortim a una pista on retrobem les senyals de GR. Anem a la dreta per arribar sense problemes a Santa Margarida del Puig. Just passada l’ermita ens desviem a l’esquerra. Trobem un cruïlla amb tres opcions i prenem la del mig. Deixem a la dreta la pista que porta al mas la Baga abans d’arribar a una bifurcació on continuem a la dreta. Arribem al coll de Colldeforn i des d’aqui al Portell de Colldeforn per qualsevol de les dues vessants. Ens aquest punt ens desviem a la dreta dos cops consecutius en ràpid descens fins a un pla on continuem a l’esquerra. Trobem una bifurcació on anem a l’esquerra en pujada deixant a la dreta la pista que baixa a Gallifa. En un ample coll, entre els Serrat del Portell del Llop i la Serra de Sanç, deixem la direcció que portem virant en rodó a la dreta en baixada. Després de deixar a l’esquerra l’entrada a una explotació minera, la pista surt una altra que prenem a l’esquerra per arribar sense problemes de nou a Súria.

Novembre 2007

CENTRES D’INTERÈS
Castelladral. Santa Margarida de Viladepost.

ALLOTJAMENTS
Parador Nacional Ducs de Cardona, Cardona. Tel. 93 869 12 75
cardona@parador.es
Cafè Quintana. Habitacions. Súria. Tel. 659 640 429 / 93 869 58 17

RESTAURANTS
http://www.elcardener.com/restaura.htm#

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).