Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Bages
BAG 013_Balsareny
Serra de Castelladral. Turó de la Torre
Balsareny_El Mujal_Sant Cugat del Racó_Castelladral_Santa Margarida de Viladepost_La Torre_Castellot del Serrat del Maurici_Balsareny
Mapa digital Comarcal. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 40 Km
Desnivell: 1050 m
Temps: 3 H 15 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 012_Súria
BAG 020_Sallent
BAG 025_Santpedor
BAG 026_Navàs
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de la Plaça de l’església per unes escales que hi ha a la dreta de la porta. Sortim a la via verda del carrilet i la prenem a l’esquerra, travessant un pont. La via verda de l’antic carrilet volta el puig del Castell de Balsareny. Sortim a una pista asfaltada on anem a l’esquerra. Baixem fins a una rotonda. Travessem l’autovia i ens desviem a la dreta rodant en paral•lel a la carretera. Baixem fins a una cruïlla de camins on prenem el de la dreta de forta pujada. Arribem a una casa on ens desviem a l’esquerra. En la següent cruïlla de camins continuem recte per la pista central. Deixem la pista principal passades les restes d’una casa i quan aquesta gira cap a la dreta, mantenint la direcció que portem. Travessem la Riera d’El Mujal. Trobem una altra pista on anem a la dreta. No la deixem fins trobar la carretera que a esquerra ens porta fins a el Mujal.

Continuem per la carretera fins travessar de nou la riera, deixant una pista poc clara a l’esquerra i prenent la següent que trobem tot seguit. Iniciada aquesta pista obviem una a l’esquerra que porta al mas de Santa Creu. Passat el mas l’Oliva trobem una cruïlla amb diverses possibilitats: prenem la segona pista per l’esquerra en pujada, deixant-ne dues més a la dreta. A la següent bifurcació anem a la dreta i de seguida una altra on anem a l’esquerra. Pugem fins trobar una pista més bona, a tocar de Cal Peçols, que prenem a la dreta. Sortim a una pista on anem a la dreta. Per la pista principal arribem a San Cugat del Racó.

Continuem per la carretera que porta a Castelladral. Deixem l’asfalt passada la riera de Sant Cugat, quan trobem una pista secundària a l’esquerra que ens porta fins a les granges de la Rovira. Travessem la finca i sortim de nou a la carretera que a l’esquerra ens porta fins a Castelladral.

Sota mateix de Castelladral veiem una pista a l’altra banda de la carretera que hem de prendre. Seguim les indicacions de Santa Margarida i Castellnou de Bages. Deixem una pista a la dreta seguint el GR però a la següent bifurcació el deixem continuant a la dreta per la pista més marcada. La pista principal ens porta fins a una bifurcació senyalitzada, passades les antigues tines de Cal Reixes, on anem a la dreta. Desemboquem en una pista on retrobem les senyals de GR. Anem a la dreta per arribar sense problemes a Santa Margarida del Puig. Just passada l’ermita ens desviem a l’esquerra. Trobem un cruïlla amb tres opcions i prenem la del mig. Deixem a la dreta la pista que porta al Mas la Baga abans d’arribar a una bifurcació on prenem a l’esquerra per continuar pujant. Al final de la pujada deixem una pista a la dreta i prenem la de baixada. Sortim a una bona pista que prenem a la dreta i no la deixem fins trobar un trencant a l’esquerra que ens puja a la Torre.

Desfem el camí i continuem uns metres fins trobar una petita pista a la dreta que marxa en direcció contrària baixant. Deixem després una pista a la dreta i continuem baixant. Fem una llarga baixada amb trams amb fort pendent fins al fons de la vall on trobem una pista que seguim a l’esquerra. En un revolt tancat deixem una pista a la dreta en baixada i fem una curta pujada fins trobar una altra pista a la dreta que seguim. Travessem la Riera de Conangle. Deixem la pista principal que segueix remuntant la vall per una de secundària a la dreta. En una bifurcació poc clara continuem a l’esquerra amb forta pujada. La pista es desdibuixa en algun tram però no es perdedora. Sortim a una bona pista on anem a la dreta cap el mas el Solà. La pista principal puja a un coll on continuem a l’esquerra. A una cruïlla anem a la dreta. Baixem mantenint la direcció per la carena del Serrat del Maurici. La pista baixa sense problemes a Balsareny. Abans però es pot visitar el Castellot del Serrat del Maurici per una pista a la dreta.

Novembre 2007

CENTRES D’INTERÈS.
Sant Cugat del Racó, Castelladral, Santa Margarida de Viladepost, La Torre, Castellot del Serrat del Maurici.


ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://pieraedicions.com/balsarenyonmenjarondormir.htm

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).