Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Bages
BAG 017_Fonollosa
Serra de Castelltallat
Fonollosa_Raval de Paisa_Camps_Castelltallat_La Molsosa Vella_Castell de Boixadors_Fonollosa .
Mapa Digital Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 39 Km
Desnivell: 950 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
ANO 001_Calaf
ANO 002 Calaf
BAG 018_Castellar
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de la plaça de l’ajuntament prenem una pista que marxa en direcció est. Continuem per la carretera d’Aguilar de Segarra. Travessada la riera continuem per un camí rural asfaltat a l’esquerra. Passat un mas deixem la pista per una desviació a l’esquerra que baixa fins a la riera. Sortim al Raval de Paisa on continuem per carretera. La deixem passat el pont per una pista a l’esquerra que porta a uns masos. Passat el primer d’ells deixem la pista per una a l’esquerra en pujada. A la part alta passem de llarg una pista a l’esquerra i prenem la següent que trobem i que porta fins a un mas. Continuem per la dreta del mateix. Baixem a una pista on anem a l’esquerra per pujar fins a Camps.

Voltem l’església per l’esquerra. Quan passem les cases anem a mà dreta dues vegades en direcció a les Tombes de Camps. Passat el trencant de les tombes antropomòrfiques, un centenar de metres a la dreta, baixem fins al Torrent de Puigdellívol, que no travessem, sinó que ens desviem a l’esquerra per una pista que presenta una forta rampa inicial. A la part alta de la vall, a l’alçada de la masia de Puigdellívol, a l’altra banda del torrent, ens desviem per una pista a l’esquerra que marxa en direcció contrària. Al final de la pujada continuem per la pista que trobem per assolir la Serra de Castelltallat.

Continuem per pista asfaltada, ciclant per la carena de la serra. Passat cal Ferrer trobem el trencant de Castelltallat, a on ens arribem. Desfem el camí i continuem per la carena. Obviem a la dreta la pista que baixa a Saló i Prades. Nova bifurcació en la que deixem l’asfalt seguint a la dreta per tal de mantenir-nos a la carena. Sempre per la part alta passem de llarg una pista a l’esquerra i una altra a la dreta. Quan comencem a perdre alçada sortim a una pista on anem a l’esquerra, baixant fins al Coll de la Trilla. Al coll, opcionalment la pista de la dreta ens porta a la Molsosa Vella. Pocs metres més enllà del coll prenem una pista que baixa amb fort pendent, seguint la direcció de Sant Pere Sallavinera. Al final de la baixada, passem de llarg una pista a la dreta en pujada i, tot seguit, una a l’esquerra mantenint la direcció. La pista principal porta al coll del Castell de Boixadors. Anem a l’esquerra per pujar fins al castell.

Tornem al coll i prenem la pista de l’esquerra seguint el GR. Perdem alçada ràpidament fins a trobar una pista que ens surt per l’esquerra. Continuem la ruta per aquesta pista que duu al Molí de Boixadors mantenint sempre la direcció i sense deixar-la mai. Contiuem per carretera secundària fins passat el Torrent Bo, on deixem l’asfalt per una pista a la dreta en baixada. Sortim a la carretera que travessem, continuant la ruta per l’antic camí d’Aguilar de Segarra, asfaltat i que ens porta de nou a Fonollosa.

Novembre de 2008

CENTRES D’INTERÈS.
Tombes de Camps. Sant Miquel de Castelltallat. La Molsosa Vella. Castell de Boixadors

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.calaf.cat/index.php?lg=2

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Anoia. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).