Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Bages
BAG 019 Avinyó_Sant Miquel de Terradelles
Serral de Coll Lligó_Serrat de la Rovira_Serrat de Viranes_Carena de Moral
Avinyó_Sant Feliu Sasserra_Sant Miquel de Terradelles_Cornet_Avinyó¬
Mapa Digital de Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 31 Km
Desnivell: 640 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 001_Sant Feliu de Sasserra
BAG 004_Sallent
BAG 002_Sant Feliu de Sasserra
BAG 020_Sallent
BAG 021_Sallent
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
A la plaça Major anem per l’esquerra de l’església a buscar el passatge Abadal que ens baixa a la carretera. Anem uns metres a la dreta a buscar una pista a l’esquerra que ens baixa fins la riera de Relats. La travessem per un bonic pont iniciant la pujada al serrat. Després del primer tram de pendent ens desviem a l’esquerra cap a una tanca que barra el pas a una explotació ramadera. No oblideu de tancar-la. Passades les naus de la finca continuem pujant en la mateixa direcció, fins trobar la tanca de sortida, al costat d’una gran bassa. Tot seguit, deixem una pista a dreta i continuem pujant fins a la carena.

Una vegada a dalt és important no perdre la direcció ja que hi ha moltes pistes que ens poden confondre. Per arribar a Sant Feliu Sasserra cal seguir sempre el mateix rumb i mantenir-se a la carena pràcticament sempre per la pista principal. Comencem aquest tram passant de llarg pistes secundàries fins arribar a un mas que ens queda a la nostra esquerra. Just passat el mas deixem una pista a la dreta, una altra que ens creua amb senyals de GR i, a continuació, n’obviem una que ens ve per l’esquerra. Passem de llarg una pista per la dreta, travessem una pista que ens creua en diagonal i a la següent bifurcació anem a la dreta deixant a l’esquerra la pista principal que baixa cap el Molí del Vinyers. Mantenim la direcció i l’alçària per arribar als masos dels Andreus i el Borró. Atenció amb la bifurcació davant del Serral de Coll Lligó, deixem la pista de la dreta continuant per la principal que inicialment es desvia a l’esquerra, perdent alçària cap la vall però, que en pocs metres redreça la direcció que portem, perfilant la serra per l’esquerra. La pista porta al coll de la Bassa on hi ha una casa en runes. Continuem endavant per la pista amb una petita pujada. Sortim a la carretera que ens porta fins a Sant Feliu Sasserra.

Al poble seguim tota la carretera en línia recte. Quan aquesta s’acaba ens desviem a l’esquerra per un carreró seguint les indicacions dels Arnaus. Bifurcació on continuem recte quan la pista gira en rodó cap a l’esquerra. Nova bifurcació on deixem a la dreta la pista que porta al mas els Arnaus. Atenció amb la baixada, hem de controlar a la nostra dreta una barraca ja que, en aquest punt, ens hem de desviar a la dreta per una pista menys fresada. La ruta es complica, passem pel mig d’un camp, baixem per damunt d’una gran llosa o placa de pedra i quan veiem que la pista continua clarament per un pujador a la nostra esquerra, continuem baixant resseguint la riera. La pista es perd arribant a un camp on continuem per un corriol entre la riera i el camp. Seguim per un sender a la dreta de la riera fins a trobar una pista d’entrada a uns camps. Sortim a una bona pista que prenem a la dreta. Bifurcació on anem a l’esquerra travessant la riera de Relats. Just passat un mas en runes que deixem a dreta, trobem la pista que a l’esquerra ens puja fins a Sant Miquel de Terradellas.

A l’ermita anem a l’esquerra seguint ara senyals de GR que no deixarem fins arribar a la serra de la Carena de Morral. Des de l’ermita, una pista ben fresada ens porta fins als masos del Coll de Comadoms on el GR es desvia a la dreta per baixar ràpidament a la vall del riu de Cornet. Passem per Santa Maria de Cornet i tot seguit sortim a una carretera que travessem. El GR passa per l’esquerra d’una gran masia ubicada a l’altra banda, continua per pista poc fresada fins travessar un rierol, lloc on se’n va cap a l’esquerra per una pista que aviat es converteix en un corriol. A continuació el camí s’enfila cap a la dreta per una trialera ciclable, exceptuant un tram de graons improvisats, fins a la Carena de Morral.

A la carena trobem una pista ampla i molt bona on deixem el GR i seguim cap a l’esquerra, només uns metres. Ens desviem a la dreta per una pista que baixa cap a la vall. Al final del descens trobem una bona pista on anem a la dreta.

Atenció, uns centenars de metres enllà, arribem a una zona de pollancres que tenim just a sota. Entrem a la pollancreda per una pista a l’esquerra que hi ha uns metres més endavant. Baixem com podem per l’esquerra de la barraca que domina la zona d’horts. Sortim a una pista que seguirem a la dreta resseguint la riera.

Deixem una pista a l’esquerra just abans de travessar la riera. Sortim a una pista que prenem a l’esquerra. Seguim baixant i ja sense deixar la direcció que portem trobem una altra pista, ja a tocar d’Avinyó, que a l’esquerra ens porta fins al final de la ruta.

Abril de 2008

CENTRES D’INTERÈS
Sant Miquel de Terradelles_Santa Maria de Cornet

ALLOTJAMENTS i RESTAURANTS
Masia l’Abadal. Tel. 93 830 92 62

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Bagès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).