Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Bages
BAG 022_Mura
Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Valls del Montcau
Mura_Rocafort_Sant Esteve de Vila-rasa_Talamanca_Sant Lleïr_Mura
Mapa digital Comarcal. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).
El Moianès. Escala 1:30.000. Editorial Piolet


Resum
Distància: 36 Km
Desnivell: 1050 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 023_Navarcles
BAG 034_El Puig de la Balma
BAG 032_Mura
BAG 033_El Pont de Vilomara_
VOC 006_Matadepera
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de Mura per la carretera en direcció al cementiri. Un cop l’hem passat, deixem la carretera per una pista cimentada a la dreta de forta pendent. A la part alta mantenim la direcció deixant dues pistes a la dreta. Ciclem per la carena del serrat passant de llarg dues desviacions a l’esquerra. Voltem per l’esquerra el Puig Cogul, passant pel costat d’un mas. Comencem a perdre alçària, quan la pista principal vira en rodó la deixem per una de secundària a l’esquerra. Sortim a la carretera que a la dreta ens porta fins a Rocafort.

A la plaça del poble prenem una pista en baixada, a l’esquerra del restaurant. Sortim a una pista cimentada i continuem baixant. A la part baixa deixem una pista a la dreta. La pista marxa en paral·lel a la riera de Mura fins a Sant Esteve de Vila-rasa. Passat el gran mas i la seva ermita sortim a la carretera que prenem a l’esquerra en direcció a Navarcles. Fem un petit tram de pujada i just després del primer revolt tancat trobem una pista a l’esquerra, no gaire ampla, que prenem. Tram trialer però ciclable fins trobar una nova pista on anem a l’esquerra i tot seguit a la dreta en la pròxima bifurcació. Deixem la pista que surt a la carretera per un corriol a l’esquerra. El corriol de pujada no presenta cap dificultat. Ens desviem a la dreta quan aquest es bifurca. Sortim a un coll on retrobem la carretera.

Continuem per la pista que hi ha a l’altra banda i que puja a la carena del Serrat dels Alous. A la part alta passem de llarg una pista a l’esquerra que marxa en direcció contrària a la que portem. Baixem fins un petit collet on hi ha una cruïlla de pistes. Prenem la de la dreta que baixa de cop. Sortim a una pista més bona on anem a l’esquerra.

La pista és clara i ressegueix per la dreta la riera de Talamanca, amb algunes rampes fortes que eviten els engorjats més profunds. Arribem a una bifurcació on continuem per la dreta per una pista cimentada de forta pendent que ens puja, no sense esforços, a Talamanca. A la plaça de l’església trobem una carreró a l’esquerra que ens porta a la font de Talamanca on hi ha un negundo, un arbre monumental d’interès local.

Comencem a baixar, deixem la pista principal que vira a l’esquerra per una de secundària que perd alçària ràpidament. Som al fons de la vall on retrobem la riera de Talamanca i una pista que seguim a la dreta. En una bifurcació passem de llarg una pista a l’esquerra que puja a la serra de la Mussara. Continuem pujant per l’esquerra de la riera. Deixem la pista principal quan en trobem una a l’esquerra, molt poc transitada. Baixem de nou a la riera, la pista es converteix en un corriol que la travessa i s’endinsa cap el bosc. Un centenar de metres enllà sortim a una carretera. Continuem per la pista que hi ha a la dreta de la riera.

Remuntem tota la vall obviant dues desviacions a l’esquerra. La pista passa a l’altra vall i finalment surt a la carretera. La travessem uns metres a l’esquerra entrant a la finca de Sant Lleïr. Abans d’arribar al bonic mas d’ubicació immillorable trobem una pista herbosa a l’esquerra que baixa cap a unes vinyes i una barraca rodona. Passada aquesta deixem la pista principal que marxa a la dreta de nou cap el mas, per una sender ample que hi ha a l’esquerra i que al principi fa una mica de pujada. El sender comença a perdre alçària en direcció a la vall de la riera de Mura, vira cap a la dreta, es converteix en un petit corriol que va flanquejant i finalment surt a una pista que ens porta de nou Mura.

Juny de 2009

CENTRES D’INTERÈS
Sant Antoni de Mura. Sant Esteve de Vila-rasa_Sant Lleïr

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.vallsdelmontcau.org/

CARTOGRAFIA
BAGES. 1.50.000. Mapa Comarcal de Catalunya. Institut Cartogràfic de Catalunya
El Moianès. Escala 1:30.000. Editorial Piolet