Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Bages
BAG 023_Navarcles
Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Valls del Montcau. Riera de Mura. Serrat de Mussarra
Navarcles_Sant Benet de Bages_Sant Esteve de Vila-rasa_Talamanca_Navarcles
Mapa digital Comarcal. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 38 Km
Desnivell: 860 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 022_Mura
BAG 027_Artès
BAG 033_El Pont de Vilomara_
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI

Sortim de la Plaça de l’església pel carrer Major. Prenem la carretera en direcció a Manresa. La deixem quan trobem a l’esquerra el carrer del Monestir que ens porta fins a Sant Benet de Bages. El voltem per la dreta continuant per una pista que hi ha a la part alta. Sortim a una pista que a la dreta va resseguint el riu Llobregat. Passem de llarg un pont que el travessa continuant sempre pel marge dret. Quan trobem el canal, la pista passa a l’esquerra del mateix. Deixem la pista uns metres enllà travessant el riu per un petit pont. En tot el tram fins a Sant Esteve de Vila-rasa seguirem les indicacions de Mura, Rocafort i Talamanca. A l’inici de la pista deixem una pista a l’esquerra que porta en pocs metres a la Casa de les Tines. Resseguim per l’esquerra la riera de Mura. Passades unes altres tines a l’altra banda del riu deixem a l’esquerra una pista asfaltada en pujada (la retrobem més endavant) continuant enganxats a la riera i, fins i tot. en alguns trams, per la llera del mateix. Passem de llarg una pista a la dreta i després d’un tram de camí més tècnic sortim de nou a la pista que havíem deixat. Deixem una pista que marxa a la dreta i sortim a la carretera que seguim a la dreta fins a la finca de Sant Esteve de Vila-rasa. La pista principal porta a Rocafort. La deixem sota mateix del poble quan trobem una desviació a l’esquerra amb la indicació de Talamanca. Rampes molt fortes, encara que cimentades, fins a la part alta del serrat. Carenem fins l’imponent mas de la Vila. Més enllà la pista perd alçària de cop i baixa al torrent del Güell abans d’enfilar l’últim tram fins a Talamanca.

A Talamanca continuem la ruta des de la plaça de l’església per un carreró a l’esquerra que ens porta a la font de Talamanca on hi ha un negundo, un arbre monumental d’interès local. Comencem a baixar, deixem la pista principal que vira a l’esquerra per una de secundària que perd alçària ràpidament. Som al fons de la vall on retrobem la riera de Talamanca i una pista que seguim a la dreta.

Trobem una bifurcació on anem a l’esquerra travessant la riera de Talamanca. Pugem sempre per la pista principal fins a la part alta de la serra de la Mussarra on ens desviem a l’esquerra continuant per una pista més bona que careneja tota la serra.

No la deixem fins que no trobem a l’esquerra la pista, indicada que ens porta al mas la Mussarra. Anem sempre per la pista principal fins a una bifurcació on deixem a l’esquerra una pista que puja a una torre d’alta tensió continuant per la dreta seguint senyals de GR. Nova bifurcació on deixem el GR continuant per la pista que baixa suaument a l’esquerra i que ens mantindrà en la carena del serrat dels Alous. Ens mantenim sempre a la carena encara que ens obliga a fer un parell de tobogans de forta pujada. Trobem una bifurcació cap el final de la pista, on deixem a l’esquerra una pista en pujada continuant per la dreta. La pista ens baixa fins a un mas que passem per la dreta. Des del mas la pista baixa fins als afores de Navarcles.

Octubre de 2009

CENTRES D’INTERÈS
Monestir de Sant Benet de Bages. Casa de les Tines. Sant Esteve de Vila-rasa

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.navarcles.org/

CARTOGRAFIA
BAGES. 1.50.000. Mapa Comarcal de Catalunya. Institut Cartogràfic de Catalunya
El Moianès. Escala 1:30.000. Editorial Piolet