Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Bages
BAG 024_Manresa
Serra de Gallcanta. Turó de les Tres Creus. Cogulló de Cal Torre
Manresa_Sant Sadurní_Collet dels Morts_Coll del Turó de les Tres Creus_Rajadell_Santa Maria de Monistrol_Manresa
Mapa Digital de Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 37 Km
Desnivell: 810 m
Temps: 3 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 011_Rajadell
BAG 050_Manresa
BAG 051_Sant Salvador de Guardiola
BAG 053_Manresa
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de l’estació de trens de Manresa per la carretera en direcció a Sant Salvador de Guardiola. Després d’una curta pujada ens desviem per un carrer a la dreta que entra en una barriada. Continuem per una pista que trobem al final del carrer. Sortim a una pista asfaltada que prenem a l’esquerra. La deixem un cop travessada la riera per una pista a l’esquerra amb senyals de PR, just passada la masia el Suanya. Sempre per la pista principal i seguint les marques grogues i blanques arribem a la finca i l’ermita de San Sadurní de Salelles.

Voltem la finca per la dreta, baixem per una bona pista fins a la riera de Guard on estan construint un pas soterrani per, suposadament, una futura carretera que passarà pel damunt. La ruta continua sempre en direcció Oest. Hi ha moltes pistes secundàries que ignorem. Només trobem dues clares bifurcacions que prenem a l’esquerra, en ambdues trobem els rètols de finques particulars. Passada la segona bifurcació deixem a la dreta l’entrada a una finca i, a continuació, en la següent bifurcació deixem a l’esquerra la pista que duu al mas Casanoves.

La ruta va guanyant alçària suaument. Després d’una llaçada arribem a un camp on la pista es perd. El voltem per la dreta i a la part alta trobem una nova pista de sortida que prenem (atenció ja que a l’altra banda del camp trobem primer una pista en baixada que no hem de prendre). Al cap de poc sortim a una bifurcació on anem a la dreta per la pista que porta cap al coll que veiem a l’oest, entre la Serra de Galcanta i el Puig de la Malera.

A partir d’aquí la ruta no presenta problemes d’orientació. Baixem per la pista a l’altra banda del coll fins travessar la riera de l’Infern. A l’altra banda trobem una bona pista que seguim a l’esquerra. Continuem a l’esquerra quan trobem la petita carretera que porta a Castelfollit del Boix. Aviat som al Pla de Fontanelles on deixem l’asfalt per una pista a la dreta. Salvem una rampa forta i planegem fins al coll que hi ha a la dreta del Turó de les Tres Creus. La pista marxa per la vessant nord del Cogulló de Cal Torre i perd alçària de cop fins al mas de Can Torre del Forn.

Continuem per la pista d’arribada al mas. Uns quilòmetres més avall la pista està asfaltada. Perdem alçària ràpidament. Passat el trencant de Can Oliver trobem a la dreta la pista de la Fabriqueta que marxa en direcció contrària a la que portem. Només entrar a la pista trobem una bifurcació on anem a l’esquerra. Després d’un curt tram de pujada la pista principal ens baixa al nucli antic de Rajadell. Baixem a la riera de Rajadell per carretera o per un camí que trobem a la dreta en direcció a la plaça de l’església. Continuem per la pista que marxa a la dreta just travessada la riera. Ciclem en paral·lel a la riera seguint el camí vell o antiga carretera de Manresa. Passem per sota la via del tren i, més tard, la c-25 o Eix Transversal. En el trajecte en direcció a Manresa trobem a la dreta un pont que ens permet visitar l’ermita de Santa Maria de Monistrol.

Continuem sempre per l’esquerra de la C-25 i la travessem per un pont quan veiem la sortida de Sant Joan de Vilatorrada senyalitzada a la carretera. A l’altra banda del pont anem a l’esquerra. Deixem l’asfalt per un corriol que marxa per l’esquerra de les vies del tren. Sortim a la zona esportiva i entrem de nou Manresa.

Octubre de 2010

CENTRES D’INTERÈS
Sant Sadurní_Rajadell_Santa Maria de Monistrol

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.ajmanresa.cat/

CARTOGRAFIA
BAGES. 1.50.000. Mapa Comarcal de Catalunya. Institut Cartogràfic de Catalunya