Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Bages
BAG 026_Navàs
Serrat de la Vila. Pla de Viver. Serrat de la Tropa
Navàs_Sant Cugat del Racó_Viver_Navàs
Mapa Digital de Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 30 Km
Desnivell: 540 m
Temps: 2 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 013_Balsareny
BAG 015_Navàs
BAG 028_Navàs
BAG 036_Cardona
BAG 041_Navàs
BER 048_Cal Marçal
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de la plaça de l’ajuntament anem a buscar el carrer de Castelladral, també amb senyals de GR, que marxa en direcció est cap a la part alta del poble. Travessem l’autovia per un pont. A l’altra banda anem a la dreta seguint el GR. Passem de llarg una pista a l’esquerra i després, en una bifurcació, deixem a l’esquerra el GR. Al final de la pujada deixem una pista a la dreta per la que tornarem al final de la ruta. Sortim a una nova pista on anem a la dreta fins la següent bifurcació on anem a l’esquerra en baixada.

Arribem a uns camps on anem a l’esquerra uns metres, on retrobem la pista que a la dreta ens porta a la carretera. Anem a l’esquerra fins trobar una bona pista a l’esquerra amb la indicació de Sant Cugat del Racó, direcció que seguim. Ciclem sempre per la pista principal fins a una clara bifurcació on anem a l’esquerra seguint la direcció de Ca l’Estruc. Passat el mas continuem per una pista secundària que ens baixa fins al torrent de Casolius. Al torrent, després d’un petit pujador, ens desviem a l’esquerra i en la següent bifurcació continuem per la pista de l’esquerra per pujar al mas el Soler i la petita ermita de Sant Pere.

Continuem per la dreta de l’ermita per una bona pista que ens porta a la carretera. La ruta continua per la pista a la nostra dreta. Abans però ens acostem fins a Sant Cugat del Racó. La pista puja al Serrat de la Vila que carenegem en la seva totalitat seguint sempre senyals de PR grogues i vermelles. Cap al final de la carena, quan veiem a l’esquerra el mas Santfeliu, hem de prendre una pista poc visible a la dreta que marxa en direcció contrària a la que portem. Encara que marxa en direcció contrària un bon tram a la fi torna a girar i ens baixa a Viver.

Al nucli continuem per la carretera de Navàs. Al final de la recta, a l’alçada de la petita capella de Sant Narcís, a la dreta de la carretera, ens desviem a l’esquerra per la pista que porta al mas les Sitges. Continuem sempre per la pista principal, obviant desviacions que ens farien perdre alçada, fins a un collet on trobem una clara bifurcació. Deixem a l’esquerra la pista que baixa a Santa Maria de Merola i ens mantenim a la carena del Serrat de la Tropa. Recorrem tot el serrat fins al final del mateix, al turó de Sant Genís amb un vèrtex geodèsic i 360º de bones panoràmiques.

La pista perd alçada i ens porta a la carretera que travessem. A l’altra banda una pista porta a una edificació que passem per l’esquerra seguint un corriol que després d’un camp enllaça amb la pista de sortida de la ruta i que ens retorna a Navàs.

Nadal de 2010

CENTRES D’INTERÈS.
Sant Pere. Sant Cugat del Racó. Església de Vivers. Sant Narcís

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).