Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Bages
BAG 028_Navàs
Sant Genís. Serrat de l’Oca. Serrat de les Quarteres. Serrat de l’Àliga
Navàs_Santa Maria de Merola_Puig-Reig_Cal Simó de Matamala_Navàs
Mapa Digital de Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 38 Km
Desnivell: 790 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 004_Sallent
BER 013_Puig-reig
BAG 015_Navàs
BAG 026_Navàs
BER 047_Viladomiu Nou
BER 048_Cal Marçal
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Iniciem la ruta a la plaça de l’Ajuntament pel carrer Pau Casals. A la part alta del mateix travessem l’autovia per un pont. A l’altra banda anem a la dreta seguint el GR. Passem de llarg una pista a l’esquerra i després, en una bifurcació, deixem a l’esquerra el GR. Al final de la pujada deixem la pista principal per una a la dreta que continua per un corriol quan entra al camp. Sortim a la carretera, que travessem. Pugem fins la part alta del serrat de sant Genís on hi ha un vèrtex geodèsic que val la pena d’anar a veure ja que és un excel·lent mirador.

Continuem per la pista de la carena fins trobar una pista secundària a la dreta per baixar a la vall. Perdem alçada fent una llarga llaçada. Trobem una nova pista que seguim a l’esquerra. Atenció, perdem alçada per forts pendents; cap a la part baixa deixem la pista principal per una a l’esquerra menys fresada. Nova bifurcació on anem a la dreta travessant una petita riera. Sortim a una nova pista on anem a la dreta en baixada fins a Santa Maria de Merola.

Des de l’ermita continuem per una pista molt bona. Just travessada la riera trobem una bifurcació on anem a la dreta. Passem pel masos de Cal Circuns, Casanova de Merola i Cal Flor abans de assolir la nova carena on trobem una nova pista que agafem cap a l’esquerra. Sortim a la carretera. Uns metres a la dreta trobem una pista ampla i fresada que ens porta fins a una cantera. La voltem completament per l’esquerra i en dirigim en direcció sud per la carena del Serrat de l’Oca cap al Turó de la Senyera. En un collet trobem a l’esquerra de la pista un corriol que prenem o bé, continuem per la pista, ambdues opcions volten el turó, un per l’esquerra, trialer, i la pista per la dreta. A l’altra banda del turó deixem la pista i prenem un corriol amb marques grogues que per una divertida trialera ens baixa a Puig-Reig.

A Puig-Reig anem fins la plaça de la Creu on travessem la carretera continuant pel carrer Verdaguer en direcció al cementiri. Trobem la senyalització de la Ruta de les Colònies que seguim fins a Cal Pons. Passada la colònia Pons continuem per la carretera que travessa el riu i ens permet travessar l’autovia. A l’altra banda anem fins la rotonda on continuem per una pista que marxa per l’esquerra de la mateixa.

Trobem una clara bifurcació on anem a la dreta en direcció a cal Pallot, senyalitzat. Passem un petit coll i a l’altra banda baixem seguint marques de GR sempre per la pista. Atenció, abans d’arribar a cal Pallot ens desviem a l’esquerra deixant el GR i canviant de direcció. Anem sempre per la pista principal mantenint la direcció. Passat un mas ens desviem a l’esquerra travessant la riera de Merlès . Pugem fins a un camp on trobem una nova pista que seguim a la dreta. Sempre per la pista principal arribem a una clara bifurcació on anem a l’esquerra (a la dreta, a un centenar de metres hi ha l’entrada a la finca els Pedregals, senyalitzat).

Passat un bonic mas i una petita riera, deixem una desviació a l’esquerra en un revolt tancat. Uns metres més amunt en deixem una altra i, en general, totes les secundàries que trobem a l’esquerra. Sortim a la carretera davant de Can Simó de Matamala. Continuem uns metres a l’esquerra per la carretera, passat un coll prenem una pista a la dreta que continua pujant. Encreuament de camins on deixem una pista a la dreta que puja en fort pendent fins a un dipòsit d’aigua i continuem recte voltant per l’esquerra el turó.

Sortim a una nova pista on anem a la dreta. A continuació trobem una bifurcació on continuem recte recorrent la carena de la Serra de Vilagaià. Sortim a una pista que puja de la Vall de Gaià que seguim a la dreta. Passem de llarg una desviació a l’esquerra i continuem recte fins trobar la carretera. Anem fins al mas que tenim al davant continuant per la pista enquitranada fins la carretera que ens retorna a Navàs.

Febrer de 2011

CENTRES D’INTERÈS.
Santa Maria de Merola

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).