Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Bages
BAG 001_Sant Feliu de Sasserra
Lluçanès. La Riera de Merlès
Sant Feliu de Sasserra_ Prats de Lluçanes_Santa Maria de Merlès_Sant Pau de Pinòs_ Sant Feliu de Sasserra
Mapa digital Comarcal. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya. (ICC)

Resum
Distància: 41 Km
Desnivell: 1046 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
OSO 036_Prats de Lluçanès
BAG 004_Sallent
OSO 050_Santa Maria de Merlès
BER 013_Puig-reig
BAG 002_Sant Feliu de Sasserra
OSO 047_Oristà
BAG 019 Avinyó_Sant Miquel de Terradelles
BAG 041_Navàs
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Som a la plaça de l’Església de Sant Feliu de Sasserra. Anem fins al cementiri del poble, darrere l’ermita de Santa Magdalena. Agafem la pista que va per l’esquerra que porta al cementiri i la deixem per una altra de baixada abans d’arribar-hi. Anem un curt tram a la dreta per pista asfaltada i seguidament la deixem per la pista que va a l’esquerra. A la part baixa de les granges de la Farigola trobem en un revolt, la pista que baixa fins a la Riera de Bassí; la travessem i continuem a la dreta. Pugem fins a trobar una altra pista que agafem a esquerra. Desprès anem a la dreta i a continuació hem d’anar a l’esquerra per una pista ben fressada. Arribem al davant d’un cobert de palla. La pista li passa pel darrere en pujada suau i després continuem pel camí més fressat a l’esquerra. Passat un lloc amb molta ferralla (cotxes vells, rodes de carro, femer amb pneumàtics...), arribem al trencant del Mas Salelles. Continuem a l’esquerra i desprès d’una petita pujada escollim la pista de l’esquerra que baixa i porta al mas Peonelles. Passada la casa continuem un curt tram i agafem la pista de la dreta, menys fressada. La pista passa el mas Vila-Rubí per l’esquerra. Continuem en la mateixa direcció per la pista principal. Trobem dues desviacions pràcticament seguides a la dreta: continuem per la segona per arribar a La Pedregosa. Baixem fins a la carretera que seguim, a la dreta, i seguidament prenem la direcció de Santa Eulàlia de Pardines (per arribar-hi cal deixar la pista principal per una a la dreta en pujada).

La ruta continua a la part alta de l’església i segueix un PR. Sense deixar-lo passem per Santa Llúcia de Quer, arribem a Prats de Lluçanès, i just a l’entrada girem a l’esquerra per pujar a Sant Sebastià. Continuem pel PR en direcció a la Pedra Dreta. El PR deixa la pista per un corriol. Nosaltres continuem per pista, però el tornarem a trobar i carenarem per la Serra dels Morts fins arribar a l’esplèndid lloc del casalot de la Serra de Degollats. A partir d’aquí un ràpid descens per una còmoda pista ens porta fins a la carretera de Santa Maria de Merlès. Just passada l’església agafem una pista a la dreta. Tornem a la carretera abans d’arribar al mas Esmerats. Travessem la carretera i baixem fins a la Riera de Merlès on trobem senyals del GR que seguim, paral·lels a la riera. Travessem la riera per un petit pont. Al davant, sobre un turó, hi ha una casa a la qual en dirigim una vegada trobem el trencant a l’esquerra per accedir-hi.

Hem deixat el GR i hem de salvar la Serra de Sant Joan: la pista de pujada està en bones condicions. A la part alta continuem per una pista a la dreta. Passem a l’altra banda de la serra on trobarem una pista molt fressada, amb marques de GR, que a l’esquerra ens porta fins a Sant Pau de Pinós.

Continuem per l’esquerra seguint el PR-C44 en direcció Prats de Lluçanès fins el mas Camprodon on el deixem. Travessem la carretera i continuem per un corriol fins a trobar una pista que seguim a la dreta. La pista principal ens porta fins al mas Llofrens. Seguim baixant per la pista de la dreta fins la riera del Barranc Llobater que resseguirem una estona sense travessar-lo mai. Arribem a la casa de la Peça on trobem una bifurcació: la pista de l’esquerra passa pel mas en runes de Badia i fàcilment ens porta de nou fins a Sant Feliu de Sasserres.

CENTRES D’INTERÈS
Sant Feliu de Sasserres. Santa Magdalena. Santa Eulàlia de Pardines. Santa Llúcia de Quer. Sant Sebastià. Sant Martí de Merlès. Santa Maria de Merlès. Sant Pau de Pinòs

ALLOTJAMENTS
Allotjament rural Mas La Traveria Tel. 93 881 92 00

RESTAURANTS
Comas Tel. 93 881 90 78
Perot Rocaguinarda Tel. 93 813 90 56

CARTOGRAFIA
OSONA. 1.50.000. Mapa Comarcal de Catalunya. Institut Cartogràfic de Catalunya