Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Bages
BAG 004_Sallent
Serrat de la Pineda.Conca Llobregat
Sallent_Sant Pere de Serraïma_Sant Miquel de Terradelles_Sant Miquel de Lloberes_Sant Pau de Pinós_Sant Esteve de Vila-ramó_Navàs_Balsareny_Sallent
Mapa digital Comarcal. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 55 Km
Desnivell: 1165 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 001_Sant Feliu de Sasserra
OSO 050_Santa Maria de Merlès
BAG 002_Sant Feliu de Sasserra
BAG 019 Avinyó_Sant Miquel de Terradelles
BAG 021_Sallent
BAG 027_Artès
BAG 028_Navàs
BAG 041_Navàs
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
De la plaça de l’Ajuntament de la Vila, anem fins a la plaça de la Verdura i des d’aquí continuem per la Travessia del Teatre. Arribem a la plaça de la Generalitat on continuem pel carrer que duu al cementiri. Abans d’arribar-hi ens desviem per una pista a l’esquerra amb senyals de GR. Pugem de cop seguint el GR fins a Sant Pere de Serraïma. Continuem per una bona pista encara seguint el GR, carenant per la Serra de la Pineda i la Carena del Morral. Abans d’arribar al Collet de la Portella deixem el GR i continuem per la pista principal a la dreta. Al coll travessem la carretera i continuem per la pista que tenim al davant. Al coll de Comadons retrobem a l'esquerra el GR que tornem a seguir, anant a l’esquerra en la bifurcació que trobem al davant fins a Sant Miquel de Terradelles. Deixem de nou el GR al final d’una baixada continuant per l’esquerra. Desemboquem en una pista principal on anem a la dreta. Deixem aquesta pista per una de secundària que s’inicia sobre una placa pedregosa a la dreta al costat de la línia elèctrica. Atenció, als pocs metres, trobem una bifurcació i anem a esquerra, més aviat en pujada.

Desemboquem a la carretera de Navàs a Prats de Lluçanès, que seguim a la dreta fins a Sant Pau de Pinós. Voltem l’ermita per anar a buscar una pista que duu a Pregones. En un revolt tancat deixem la pista principal per una que baixa a esquerra. Nova bifurcació on ens desviem a la dreta. Passat un dipòsit d’aigua damunt de La Vall de Vila-ramó prenem una pista a l’esquerra que ens baixa fins al mas.

Seguim la pista principal, més marcada i amb grava, fins al cementiri de Sant Esteve de Vila-ramó des d’on continuem a l’esquerra (per arribar a l’ermita cal pujar per una pista a la dreta que s’enfila cap al turó). Obviem pistes secundàries a dreta i esquerra seguint sempre per la pista principal. Creuament de pistes: continuem per la dreta en direcció a Rocaters, indicat. Deixem l’entrada del mas per una pista a la dreta i continuem per la de l’esquerra fins a cal Cisteller. Passat el mas, en un petit coll, continuem per la pista de la dreta. Desemboquem en una bona pista que seguim a la dreta en baixada fins a Can Simó de Matamala. Des d’aquí seguim fins a Matamala i passat el mas trobem una carretera que seguim. Passem per sota la masia La Plana. Desemboquem en un trencant que seguim a la dreta (a l’esquerra porta fins a la Galera).

Trobem la carretera que a la dreta porta a Navàs: continuem a l’esquerra i a un centenar de metres, davant d’una empresa de construcció, ens desviem per una pista a la dreta. Només d’entrar a la pista n’ignorem una de secundària que se’n va a la dreta i pugem per la pista principal. A l’alçada d’un mas deixem a la dreta una pista que hi porta i continuem recte per baixar al fons de la Riera de Gaià. Remuntem de nou l’alçada perduda i arribem a un camp molt extens: atenció, el voltem completament anant a la dreta en les dues bifurcacions següents. Desemboquem en una bona pista que seguim, a la dreta. Travessem el riu Llobregat per una palanca. Passem per la dreta d’una fàbrica tèxtil continuant per pista asfaltada. Bifurcació: girem a l’esquerra i un altre cop quan trobem una pista a l’esquerra amb una llarga recta que passa per l’Est de la base del turó del Castell de Balsareny. Travessem el pont d’entrada a Balsareny i continuem per un corriol just a la seva dreta, que es fica per sota. Anem a buscar el pont de la carretera de Balsareny a Avinyó. Passat el pont trobem una clara desviació a la dreta que puja a una cantera. Seguint la pista principal arribarem sense problemes de nou a Sallent.

CENTRES D’INTERÉS
Sant Pere de Serraïma. Sant Miquel de Terradelles. Sant Miquel de Lloberes. Sant Pau de Pinós. Sant Esteve de Vila-ramó. Castell de Balsareny.

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.sallent.catCARTOGRAFIA
BAGES. 1.50.000. Mapa Comarcal de Catalunya. Institut Cartogràfic de Catalunya