Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Bages
BAG 002_Sant Feliu de Sasserra
Lluçanès. La Riera de Merlès
Sant Feliu de Sasserra_Santa Eulàlia de Pardines_La Serra de Degollats_Santa Maria de Merlès_Sant Pau de Pinós_Sant Feliu de Sasserra
Mapa digital comarcal. Bages 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya. ICC.

Resum
Distància: 39 Km
Desnivell: 1035 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 001_Sant Feliu de Sasserra
OSO 036_Prats de Lluçanès
BER 013_Puig-reig
OSO 047_Oristà
BAG 019 Avinyó_Sant Miquel de Terradelles
BAG 041_Navàs
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de la plaça de l’Església de Sant Feliu de Sasserra. Anem fins al cementiri del poble, darrere l’ermita de Santa Magdalena. Agafem la pista que porta al cementiri i la deixem per una altra de baixada abans d’arribar-hi. Anem un curt tram a la dreta per pista asfaltada i seguidament la deixem per la pista que va a l’esquerra. A la part baixa de les granges de la Farigola trobem en un revolt la pista que baixa fins a la Riera de Bassí; la travessem i continuem a la dreta. Pugem fins a trobar una altra pista que agafem a esquerra. Després anem a la dreta i a continuació hem de girar a l’esquerra per una pista ben fressada. Arribem al davant d’un cobert de palla. La pista li passa pel darrere en suau pujada i després continuem pel camí més fressat a l’esquerra.

Passat un lloc amb molta ferralla (cotxes vells, rodes de carro, femer amb pneumàtics...), arribem al trencant del Mas Salelles. Continuem a l’esquerra i després d’una petita pujada prenem la pista de l’esquerra que baixa i porta al mas Peonelles. Passada la casa continuem un curt tram i agafem la pista de la dreta, menys fressada. La pista passa el mas Vila-Rubí per l’esquerra. Continuem en la mateixa direcció per la pista principal. Trobem dues desviacions pràcticament seguides a la dreta: continuem per la segona per arribar a La Pedregosa. Baixem fins a la carretera de Prats a Sant Feliu, que seguim a la dreta i seguidament trenquem en direcció a Santa Eulàlia de Pardines (per arribar-hi cal deixar la pista principal per una a la dreta en pujada).

Continuem per la pista principal. Travessem el Torrent del Soler. Trobem una pista poc visible a la dreta que seguim. Pugem fins un pla amb 4 opcions: seguim per la segona a la dreta mantenint la direcció. Quan trobem senyals de PR les seguim fins a la carretera de Prats a Navàs, on continuem uns metres a l’esquerra i tot seguit, pugem per una bona pista a la dreta fins arribar a l’esplèndid lloc del casalot de la Serra de Degollats. A partir d’aquí un ràpid descens per una còmoda pista desemboca a la carretera que a l’esquerra ens porta a Santa Maria de Merlès. Just passada l’església agafem una pista a la dreta. Girant a l’esquerra abans d’arribar al mas Esmerats tornem a la carretera. Travessem la carretera i baixem fins a la Riera de Merlès on trobem senyals del GR que seguim a la dreta, paral•lels a la riera. Travessem la riera per un petit pont. Al davant, sobre un turó, hi ha una casa a la qual en dirigim una vegada trobem el trencant a l’esquerra per accedir-hi.

Hem deixat el GR i hem de salvar la Serra de Sant Joan: la pista de pujada està en bones condicions. A la part alta continuem per una pista a la dreta. Passem a l’altra banda de la serra on trobarem una pista molt fressada, amb marques de GR, que a l’esquerra ens porta fins a Sant Pau de Pinós.

Continuem per l’esquerra seguint el PR-C44 en direcció Prats de Lluçanès fins el Mas Camprodon on el deixem. Travessem la carretera i continuem per un corriol fins trobar una pista que seguim a la dreta. La pista principal ens porta fins al mas Llofrens. Seguim baixant per la pista de la dreta fins la riera del Barranc Llobater que resseguirem un tramo sense travessar-la mai. Arribem a la casa de la Peça on trobem una bifurcació: la pista de l’esquerra passa pel mas en runes de Badia i fàcilment ens porta de nou fins a Sant Feliu de Sasserra.


CENTRES D’INTERÈS
Sant Feliu Sasserra, Santa Magdalena, Santa Eulàlia de Pardines, Sant Martí de Merlès, Santa Maria de Merlès, Sant Pau de Pinós.

ALLOTJAMENTS
Mas La Traveria. Tel. 93 881 92 00

RESTAURANTS
Restaurant-Bar COMAS. Tel. 93 881 90 78
Restaurant PEROT ROCAGUINARDA. Tel. 93 813 90 56
Bar Centre Social "L'ATENEU". Tel. 93 881 90 66

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).